Moteris parke aptiko savo gyvenimo atradimą: palaikė jį stiklo šuke

71-erių Kolorado valstijos gyventoja galvojo radusi tik stiklo gabaliuką. Tačiau tai paaiškėjo esąs jos gyvenimo atradimas. 

 Galvodama, kad tai stiklo šukė, ji įsidėjo ją į kišenę ir toliau apžiūrinėjo parką, kuris garsėja natūraliai susiformavusiais deimantais.  <br> Arkanzaso valstijos parko nuotr.
 Galvodama, kad tai stiklo šukė, ji įsidėjo ją į kišenę ir toliau apžiūrinėjo parką, kuris garsėja natūraliai susiformavusiais deimantais.  <br> Arkanzaso valstijos parko nuotr.
 Deimantų kraterio parke aptinkama visokiausio dydžio ir formos brangakmenių. <br> Arkanzaso valstijos parko nuotr.
 Deimantų kraterio parke aptinkama visokiausio dydžio ir formos brangakmenių. <br> Arkanzaso valstijos parko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 6:50 AM

Amerikietė lankėsi Arkanzaso deimantų kraterio valstijos parke su sūnumi, vyru ir trimis anūkais. Ant žemės moteriai pasisekė aptikti skaidrų baltą akmenėlį. 

Galvodama, kad tai stiklo šukė, ji įsidėjo ją į kišenę ir toliau apžiūrinėjo parką, kuris garsėja natūraliai susiformavusiais deimantais. 

„Akmeniu kasiau žemę, tačiau nežinojau, ar su juo aptikau deimantą. Gali būti, kad jis tiesiog gulėjo ant žemės“, – pasakojo moteris. 

Grįžusi į lankytojų centrą moteris, kuri pageidavo išlikti anonimiška, sužinojo, kad jai pasisekė aptikti 2,63 karato deimantą – didžiausią brangakmenį, šiemet rastą parke. 

„Nežinojau, ką manyti, buvau šokiruota“, – pasakojo moteris. 

Parkas, kuriame bet kuris smalsuolis gali atvykti ir ieškoti deimantų, skelbia, kad 2018-aisiais jau aptikti 256 deimantai, iš kurių penki svėrė daugiau nei karatą – vidutinį sužadėtuvių žiedą puošiančio brangakmenio svorį. 

Tad 2,63 karatų radinys – tikrai neįprastas. 

Maždaug penktadalis užregistruotų radinių aptinkami ant žemės paviršiaus, kurį periodiškai supurena parko darbuotojai. 

Be to, lietus kartais apnuogina didesnius deimantus, kurie suspindi saulėje ir tampa lengvai pastebimi lankytojams. 

„Jokie du deimantai nėra vienodi. Šis baltasis deimantas yra maždaug pupelės dydžio ir nago formos. Jame esantys tamsūs intarpai paviršiuje jam suteikia išskirtinę išvaizdą“, – teigė parko atstovas Waymonas Coxas. 

Deimantai būna įvairių dydžių ir formų, tačiau parke dažniausiai registruojami balti, rudi ir geltoni. Šiame Arkanzaso parke rasti daugiau nei 75 tūkst. deimantų. Pirmasis brangakmenis aptiktas prieš daugiau nei amžių. 

1924-aisiais čia rastas ir didžiausias JAV deimantas, svėręs 40,23 karato. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.