Siaubingi pareigūnų veiksmai: tardymo metu įtariamąjį baugino baisiais gyviais

Indonezijoje kilo skandalas dėl policininkų veiksmų įtariamojo tardymo metu Papua saloje. Pareigūnai mėgindami išgauti kaltės prisipažinimą vyrui ant kaklo uždėjo gyvatę ir naudojo psichologinį smurtą.

 Indonezijoje kilo skandalas dėl policininkų veiksmų įtariamojo tardymo metu Papua saloje. Pareigūnai mėgindami išgauti kaltės prisipažinimą vyrui ant kaklo uždėjo gyvatę ir naudojo psichologinį smurtą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Indonezijoje kilo skandalas dėl policininkų veiksmų įtariamojo tardymo metu Papua saloje. Pareigūnai mėgindami išgauti kaltės prisipažinimą vyrui ant kaklo uždėjo gyvatę ir naudojo psichologinį smurtą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 11:04 PM

Viešumoje ši istorija pasirodė paviešinus vaizdo įrašą, kuriame matyti dėl pavogtų telefonų apklausiamas vyras. Jo rankos buvo surištos už nugaros ir jis rėkė, kai pareigūnai jam prie veido kišo gyvatę, rašo „Reuters“.

Pareigūnai tuo metu kartojo klausimą: „kiek kartų esi pavogęs mobilųjį telefoną?“

Įtariamasis vėliau palūžęs atsakė, kad yra pavogęs du telefonus. Tardymo metu pareigūnai liepė kaltinamajam būti atsimerkusiam ir grasino, kad jeigu to nedarys, sukiš gyvatę jam į burną arba už apatinių.

Kilus skandalui, dėl barbariškų tardymo metodų, Indonezijos policijos atstovai iš karto atsiprašė.

„Tyrėjas nesielgė profesionaliai“, – teigė policijos vadas Tonny Swadaya's.

Pareigūnas tvirtino, kad tardytojai taip elgėsi savo iniciatyva, gyvatė buvo prijaukinta ir nenuodinga, o joks smurtas prieš įtariamąjį nebuvo naudojamas.

Policijos atstovas spaudai Ahmadas Kamalas tvirtino, kad toks elgesys jau yra tiriamas. Žmogaus teisių pažeidimai Papua saloje yra itin dažni.

Žmogaus teisių aktyvistė Veronica Koman tvirtino, kad gyvatės naudojimas tardymo metu yra akivaizdus kankinimo pavyzdys, o taip Indonezijos pareigūnai Papua saloje elgiasi jau ne pirmą kartą.

V.Koman teigimu, gyvates pareigūnai naudojo tardydami vieną regiono nepriklausomybės judėjimo šalininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio