Incidentas papiktino visuomenę: moterį pažemino dėl makiažo

Incidentas Kinijos Guangdžou miesto metro papiktino visuomenę. Apsauga moteriai, norėjusiai pasinaudoti viešuoju transportu, liepė pirmiausia nusivalyti makiažą – esą kitaip ji važiuoti negalės.

Palaikymą iš metro išprašytai moteriai reiškė tūkstančiai kinų.
Palaikymą iš metro išprašytai moteriai reiškė tūkstančiai kinų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-30 13:27, atnaujinta 2019-06-23 12:20

Kinijos gyventojai neslėpė pasipiktinimo šalies socialiniame tinkle „Weibo“, kai viena moteris pasidalijo savo istorija. Paaiškėjo, kad ji buvo išprašyta iš metro. Pasinaudoti transportu jai leista tik tuo atveju, jei nusivalytų ryškų ir tamsų makiažą.

Tokį paliepimą jai davę apsaugos darbuotojai teigė, esą jos makiažas gali versti jaustis nepatogiai kitus metro keleivius.

Moteris, kurios tapatybė neatskleidžiama, nutarė savo istorija pasidalyti socialiniame tinkle.

„Prie manęs priėjo apsaugos darbuotoja. Netrukus ji pakvietė savo viršininką ir pasakė, kad mano makiažas kelia problemų ir yra baisus“, – rašė kinė.

Tuomet jai buvo liepta pasirinkti – arba nusivalyti makiažą, arba į metro įlipti negalės.

„Būdama Kinijos pilietė, noriu pasinaudoti viešomis platformomis ir užduoti klausimą: „Koks šalies įstatymas leidžia mane dėl šito sustabdyti ir gaišti mano laiką? Pasakykite man bent vieną, ir tuomet esu pasiruošusi sumokėti už plakatą, kuris būtų pakabintas metro su užrašu: „Žmonės, dėvintys gotiškus drabužius ir esantys su ryškiu makiažu, neįleidžiami į metro“, – pasipiktinimo neslėpė gotų subkultūrai prijaučianti kinė.

Moteris netruko sulaukti palaikymo socialiniame tinkle. Kiti žmonės ėmė dalytis savo nuotraukomis su ryškiu, tamsiu makiažu, taip išreikšdami jai paramą ir smerkdami metro stoties darbuotojus.

Guangdžou stoties valdžia neliko šio konflikto nuošalyje ir neilgai trukus atsiprašė nepatogumų patyrusios kinės. Ji taip pat informavo, kad personalas, įsivėlęs į šią nemalonią situaciją, yra laikinai nušalintas.

Tačiau socialinių tinklų vartotojai ragino Kinijos visuomenę tapti pakantesnę kitaip besirengiantiems žmonėms.

Iš viso daugiau nei penki tūkstančiai „Weibo“ vartotojų pasidalijo savo nuotraukomis.

„Atsiprašau Guangdžou gyventojų, kad kartais išeinu į lauką atrodydamas taip“, – po savo asmenuke parašė Haruko Ekov.

„Jūs matote akį rėžiančią suknelę, o aš matau laisvę rengtis taip, kaip noriu“, – pridėjo socialinio tinklo vartotoja Jiolaa.

Karalienės Viktorijos laikų įkvėpti ryškūs rūbai ypač populiarūs tarp jaunimo Japonijoje, dabar jie tampa vis populiaresni ir Kinijoje, bet komunistinėje šalyje į juos žvelgiama dar kiek atsargiai.

Parengta pagal „The Guardian“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.