Karališkųjų reikalų komentatoriai tapo pajuokų objektu: išpeikė princo Harry ir M. Markle interviu jo net nematę

Pagrindiniai Jungtinės Karalystės karališkųjų naujienų komentatoriai tapo pajuokų objektu. Jie buvo nufilmuoti kalbantys apie princo Harry ir Meghan Markle interviu su Oprah Winfrey likus dar kelioms dienoms iki jo transliacijos.

 M. Markle ir Princo Harry interviu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Markle ir Princo Harry interviu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Markle ir Princo Harry interviu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Markle ir Princo Harry interviu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 8, 2021, 9:40 PM

Keturi komentatoriai, tarp jų buvęs karalienės spaudos sekretorius Dickie Arbiteris ir CNN komentatorė Victoria Arbiter, penktadienį, likus kelioms dienoms iki interviu transliacijos, kalbėjosi su netikrų žinių kompanija, kurią sukūrė „Youtube“ pokštininkai Joshas Pietersas ir Archie Mannersas.

Jiems buvo pasakyta, kad jų komentaras bus parodytas iškart po interviu su O.Winfrey.

„Mano galva, tai buvo aktorė, surengusi vieną iš savo puikių spektaklių – nuo pradžios iki galo Meghan vaidino“, – sakė žurnalo „Majesty“ komentatorė ir vyriausioji redaktorė Ingrid Seward.

Tuo metu komentatorius Richardas Fitzwilliamas sakė, kad „interviu buvo nesubalansuotas“ ir apkaltino O.Winfrey suteikus porai „lengvą prasmukimą“. Jis teigė, kad Meghan „naudojo labai griežtą toną kalbėdama apie savo santykius su karališkąja šeima“.

Be to, pokštininkai su kai kuriais ekspertais netgi aptarė klaidingas temas, kurios neva aptartos interviu su O.Winfrey metu, tokias kaip Meghan paramą Balhamo asilų šventovei ir atsisakymą skiepytis nuo COVID-19.

Pokštininkų pora „The Guardian“ sakė, kad „jie svarstė, ar žmonės kalbėtų apie dalykus, kurie nėra tiesa“. Jų teigimu, būtent tai ir įvyko.

„Mano nuomone, tas pats būtų jei paprašyčiau futbolo komentatoriaus man pakalbėti apie rungtynes, kurios dar neįvyko. Tai – apgailėtina, – kalbėjo A.Mannersas ir pabrėžė, kad sąmoningai apgavo komentatorius, o ne korespondentus. – Šie žmonės ima pinigus iš naujienų organizacijų už savo nuomonę. Be to, jų nuomonė formuoja visuomenės požiūri.“

Pokštininkai teigia, kad nesistengė paveikti komentatorių atsakymų. Jie tiesiog klausė klausimų, į kuriuos nebūtų galima atsakyti nemačius interviu.

„Mes sakėme, kad interviu metu Meghan pasakiusi, kad nepasiskiepys nuo COVID-19. Mes tikėjomės, kad karališkųjų reikalų ekspertas, turintis žinoti labai daug informacijos apie Meghan, suprastų, kad su šiuo teiginiu yra kažkas ne taip“, – sakė jie.

Jie taip pat neigė teiginiu, kad jie komentatoriams sakę, jog bus naudojami tik aktualūs komentarai. Jie teigė, kad komentatoriai pasirašė formas, suteikiančias visiškas teises naudoti vaizdo įrašą taip, kaip jie nori, o įrašo montažas buvo neiškreiptas.

„Manau, kad tai geras komentaras šiuolaikiniam pasauliui, – sakė J.Pietersas. – Būtina apgalvoti visą informaciją, kurią gauname. Labai svarbu atlikti savo informacijos paiešką.“

Tuo metu komentatoriai tikina, kad jų žodžiai buvo iškraipyti.

„Tai buvo sąmoningai klaidinantis sukčiavimas. Komentavau tik jau išplatintus vaizdo klipus, tačiau vaizdo medžiagoje mano interviu buvo suredaguotas taip, kad atrodytų, jog spekuliuoju apie visą interviu. Aš nespėliojau. Niekada nespėlioju“, – sakė D.Arbiteris.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.