Ispanijoje gelbėdamiesi nuo miško gaisro nuskendo vyras su dukra

Ispanijos šiaurės rytinę dalį siaubia miškų gaisrai. Jau žuvo keturi žmonės, šimtai patyrė sužalojimus. Dėl gaisrų teko evakuoti vaikų stovyklą. Bene skaudžiausia nelaimė įvyko netoli Portbou miesto, kur vyras su dukterimi, gelbėdamiesi nuo gaisro, nuskendo jūroje, rašo focus.de.

Prie La Chonkeros gaisrai įsiplieskė sekmadienio popietę ir jau nusiaubė apie 13 tūkst. ha žemės ploto.<br>AP
Prie La Chonkeros gaisrai įsiplieskė sekmadienio popietę ir jau nusiaubė apie 13 tūkst. ha žemės ploto.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-23 13:39, atnaujinta 2018-03-17 22:38

Katalonijos regiono valdžia praneša, kad per gaisrą netoli La Chonkeros miesto, esančio netoli Prancūzijos sienos, sužeista daugiau kaip 20 žmonių. Daugelį gaisrų kaimyninėse teritorijose jau pavyko suvaldyti.

Netoli Portbou miesto vyras su 15 metų dukterimi nuo liepsnų bandė gelbėtis jūroje ir nuskendo. Maždaug 70 metų vyras, gesindamas gaisrą prie savo namų Lerse patyrė infarktą. Daug žmonių patyrė sunkius sužalojimus. Tarp jų – vyras, kurį liepsnos įkalino jo automobilyje. Ugniagesių duomenimis, per gaisrus apie 100 žmonių patyrė lengvesnius sužalojimus.

Prie La Chonkeros gaisrai įsiplieskė sekmadienio popietę ir jau nusiaubė apie 13 tūkst. ha žemės ploto. Ugniagesiai paragino tūkstančius gyventojų iš 9 miestų likti namuose ir langus bei duris laikyti uždarytus. Virš regiono kyla tiršti juodi dūmai.

93 vasaros stovyklos dalyviai, tarp jų – 74 vaikai, saugumo sumetimais buvo perkelti į karinę bazę. Buvo uždaryta daug kelių, taip pat greitųjų traukinių linija tarp Ispanijos ir Prancūzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.