Po karščių audros smogė Austrijai, Čekijai ir Vengrijai

Per Austriją, Čekiją ir Vengriją

Stiprus vėjas Čekijoje siekė 120 km per valandą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Stiprus vėjas Čekijoje siekė 120 km per valandą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-29 18:33, atnaujinta 2018-03-17 18:21

13 žmonių, iš jų du sunkiai, buvo sužeisti, kai Žemutinės Austrijos Piochlarno vietovėje per viduramžių amatų mugę ant pastatytų dalyvių palapinių nukrito su šaknimis išrautas medis. Gelbėjimo operacijoje dalyvavo keletas greitosios pagalbos automobilių ir du sraigtasparniai.

Aukštutinėje Austrijoje labiausiai nukentėjo Ebenzės, Gmundeno, Freištato ir Kirchordo vietovės. Vanduo apsėmė dešimtis namų, nulaužti medžiai užvertė kelius ir miestų bei miestelių gatves. Padarinius šalina 2,5 tūkst. gelbėtojų ir medžiotojų.

Karintijoje nepravažiuojama A12 autostrada, jungianti Insbruką su Breneriu ir su Modena Italijoje. Užblokuotas ir A10 greitkelis - vienas iš svarbiausių tranzito kelių per Austriją šiaurės pietų kryptimi.

Stipri audra praūžė ir per kelias Čekijos vietoves. Per kelias valandas į vieną kvadratinį metrą iškrito 60 litrų vandens. Stiprus vėjas gūsiuose siekė 120 km per valandą. Kai kuriuose rajonuose užfiksuota 300 žaibo iškrovų per minutę. Daugelyje kelių priguldyta medžių, vanduo užliejo namų rūsius. Nutraukta keletas aukštos įtampos elektros linijų.

Pietų Čekijoje vėjas išlaužė 100 km ruožą medžių. Daug ūkių neturi elektros. Gelbėtojai buvo kviečiami šimtus kartų. Vandeniu patvinęs greitkelis D11, vedantis iš Hradec Kralovės į Prahą.

Stiprios audros paūžė ir per 14 šiaurės vakarų Vengrijos rajonų. Dešimtys ūkių liko be elektros, įvyko daug nelaimių keliuose.

Sekmadienį sinoptikai ir toliau žada lietų, kuris keliaus per Vengriją į Slovakiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.