Karščio banga Romoje griauna istorinius paminklus

Dalis XIX amžiaus pradžioje

Siena neatlaikė orų permainų.<br>"Reuters"
Siena neatlaikė orų permainų.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-22 18:33, atnaujinta 2018-03-17 05:31

Romos metas Gianni Alemanno aplankė incidento vietą, kur buvo apgadintas devynių metrų ilgio sienos ruožas prie vingiuojančio kelio, nuo kurio atsiveria panoraminiai vaizdai į Amžinąjį miestą ir kuris jungia Tautos aikštę su Borgezių vilos parku kalvos viršūnėje.

Kelias buvo uždarytas, o G. Alemanno pažadėjo, kad siena bus suremontuota „artimiausiomis dienomis“, tačiau šie darbai gali kainuoti apie 300 tūkst. eurų (1,04 mln. litų).

„Tai tiesioginės ekstremalaus klimato pasekmės, - Romos kultūros vertybių administratorius Umberto Broccoli sakė žurnalistams. - Iš pradžių snigo, paskui žiema buvo labai lietinga, o dabar - labai sausa vasara.“

Ši siena buvo pastatyta kaip dalis didžiulio projekto, kurio autorius - Italijos neoklasikinio stiliaus architektas Giuseppe Valadieris (1762-1839), sukūrusio vaizdingą promenadą Romos centre. Šiam kompleksui taip pat priklauso garsioji Pinčo terasa Borgezių vilos parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.