Tropinė audra merkė Kubą ir artėja prie Floridos (papildyta)

Audra privertė atidėti JAV Respublikonų partijos suvažiavimą

Kubą plaka audros sukeltos miliniškos bangos.<br>AP
Kubą plaka audros sukeltos miliniškos bangos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2012, 10:59 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:47 AM

Kubos valdžia paskelbė pavojų mažiausiai šešiose provincijose ir evakavo tūkstančius gyventojų iš teritorijų, kurias gali užgriūti audra.

Pranešimų apie didelę žalą Haityje nėra, tačiau praslinkus audrai lietus vis dar nesiliovė.

Įspėjimas dėl artėjančios audros paskelbtas JAV Floridos pakrantei.

Pareigūnai įrengė prieglaudas ir ragino poilsiautojus išvykt iš Floridos koralinių rifų salyno (Florida Keys). Gubernatorius Rickas Scottas paskelbė nepaprastąją padėtį, kad būtų užtikrinta, jog pagalbos ir gelbėtojų tarnybos sekmadienį prasidėjus audrai bus pasiruošusios.

Šiuo metu audra siaučia 550 kilometrų atstumu į pietryčius nuo Floridos koralinių rifų salyno ir juda į šiaurės vakarus 30 kilometrų per valandą greičiu.

Audra privertė atidėti JAV Respublikonų partijos suvažiavimą

Atogrąžų audra „Isaac“, artėjanti prie Floridos ir sekmadienį tikriausiai virsianti uraganu, privertė dienai atidėti JAV Respublikonų partijos suvažiavimą.

Audra, kurios vėjų greitis siekia 95 km per valandą ir per kurią Haityje žuvo keturi žmonės, vėlai šeštadienį slinko virš Kubos. Majamyje įsikūręs JAV nacionalinis uraganų stebėjimo centras pranešė, kad „Isaac“ per 24 valandas tikriausiai pasieks Floridą.

Perspėjimas dėl uragano galioja Floridos salose ir dalyje šios valstijos pietvakarinių pakrančių, tad Respublikonų partija paskelbė, jog atideda keturias dienas Tampoje truksiančio suvažiavimo pradžią. Dabar planuojama suvažiavimą pradėti ne pirmadienį, o antradienį po pietų.

0 val. Grinvičo (3 val. Lietuvos) laiku audra buvo už maždaug 600 km į rytus-pietryčius nuo Ki Vesto Floridoje ir judėjo į šiaurės vakarus 32 km per val. greičiu. Uraganų stebėjimo prognozuoja, kad per 48 ateinančias valandas audra stiprės.

Į Tampą atvyks dešimtys tūkstančių respublikonų, kurie klausysis kalbų, dalyvaus vakarėliuose ir oficialiai savo partijos kandidatu į JAV prezidentus paskirs buvusį Masačusetso gubernatorių Mittą Romney, kuris lapkričio 6-osios rinkimuose varžysis su Baracku Obama

M. Romney sakė, kad suvažiavimo atidėjimas yra būtinas turint omenyje riziką.

„Tų, kurie atsiduria „Isaac“ kelyje, saugumas yra svarbiausias dalykas. Giriu tuos (žmones) Tampoje, kurie padarė deramus darbotvarkės pakeitimus“, - sakė jis.

Tampos meras Bobas Buckhornas, demokratas, anksčiau bandė slopinti nerimą dėl prasto oro ir sakė, kad audra pirmąją respublikonų suvažiavimo dieną į Tampą gali atnešti smarkų lietų, bet vėliau čia vėl švies saulė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?