Niujorke siautė du tornadai

Du tornadai buvo užfiksuoti

Tornadas Niujorke tapo nemalonia staigmena.<br>AP
Tornadas Niujorke tapo nemalonia staigmena.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2012, 11:29 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:16 PM

Pirmasis uraganas smogė Kvinso rajonui. Po septynių minučių antrasis - daug galingesnis - tornadas buvo užfiksuotas Brukline. Kvinse sugriovimų pavyko išvengti, o štai Brukline, kur tornado vėjo greitis siekė iki 177 km per valandą, uraganas išvartė medžius, apgadino dešimtis pastatų, nutraukė elektros perdavimo linijas. Laimė, niekas iš miesto gyventojų per siautėjusius tornadus nenukentėjo.

JAV nacionalinė meteorologijos tarnyba jau rugsėjo 8 dieną buvo perspėjusi apie tornado grėsmę Niujorke. Tačiau, kaip pasakojo AP stichijos liudininkai, jiems tornadas Niujorke vis tiek tapo nemalonia staigmena.

Nors tornadas laikomas itin retu reiškiniu Niujorke, pastaraisiais metais šis gamtos reiškinys jau buvo kelis kartus užfiksuotas. 2010 m. rugsėjo 10 d. du tornadai, užfiksuoti Brukline ir Kvinse, išvartė kelis tūkstančius medžių, nuplėšė namų stogus, 2007 metais dėl uragano nukentėjo Steiten Ailendas ir Bruklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.