Artimuosiuose Rytuose – sniegas, šaltis, vėjas ir 17 aukų

Libaną, Siriją, Jordaniją, Turkiją ir Izraelį verčia sniegas, kausto šaltis ir niokoja stiprūs vėjai. Pasak meteorologų, tai blogiausi orai šiame regione per paskutinius 20 metų. Stichija jau nusinešė ne mažiau kaip 17 žmonių gyvybių, rašo newsru.com.

Sniegas Libane.<br>„Reuters“
Sniegas Libane.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-10 22:08, atnaujinta 2018-03-13 21:52

Kelete Sirijos rajonų iškrito sniegas, o oro temperatūra nukrito žemiau 6 laipsnių šalčio. Sniego dangos storis kai kuriuose rajonuose siekia metrą.

Turkijoje stipriausiai sninga centriniuose, rytiniuose ir pietrytiniuose rajonuose. Snygis atkirto nuo pasaulio šimtus gyvenviečių. Temperatūra nukrito iki 7 laipsnių šalčio. Stambule uždarytos mokyklos, atšaukti šimtai lėktuvų skrydžių, sutrikęs visuomeninio transporto eismas. Nutraukta laivyba Bosforo sąsiauryje.

Jordanijos sostinėje Amane liūtis keičia sniegas ir atvirkščiai. Uždarytos mokyklos, valstybinės įstaigos. Užtverta daugelis šalies kelių. Kai kuriuose rajonuose sniego danga per parą išaugo iki 20 cm, o temperatūra nukrito žemiau nulio – šiam subtropiniam regionui tai itin retas reiškinys.

Libane jau keletą dienų nesiliauja stiprus uraganas. šalyje uždaryti visi pagrindiniai keliai, neveikia mokyklos. Gausus sniegas sukėlė stiprius potvynius – apsemti kai kurie Beiruto rajonai.

Izraelio valdžia dėl gausaus sniego ir potvynių atšaukė užsiėmimus mokyklose ir uždarė vaikų darželius Jeruzalėje, Haderoje, Golano aukštumose, Galilėjoje. Sniegas iškrito netgi Negevo dykumoje.

Į gelbėtojus jau kreipėsi daugiau kaip 500 žmonių. Vėjo gūsiai, siekiantys daugiau kaip 120 km/h, išvertė šimtus medžių, nutraukė laidus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.