Britas dėl šaltų orų apkaltino Suomiją

Jungtinėje Karalystėje tebepustant pūgoms apie blogą orą pabambėti mėgstantys britai, regis, rado atpirkimo ožį. Pasirodo, dėl seniai neregėtų šalčių Britų salose kovo pabaigoje kalta Suomija.

Jungtinėje Karalystėje kovo mėnesį siautėjant pūgoms, kai kurie britai ieško kaltų dėl blogų orų.<br>"Reuters" nuotr.
Jungtinėje Karalystėje kovo mėnesį siautėjant pūgoms, kai kurie britai ieško kaltų dėl blogų orų.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-27 17:03, atnaujinta 2018-03-09 05:39

Bent juo tokią šmaikščią versiją pateikė vienas britas Suomijos ambasadai adresuotame laiške, skelbia portalas ohtuleht.ee.

Britams dejuojant dėl šalčio, netirpstančių sniego kalnų, o šalies bulvarinei žiniasklaidai bauginant, kad per 36 valandas pasibaigs dujos, kalbos apie orą - kaip niekada populiarios. Vieni bamba, kiti dejuoja, o kai kurie britai ieško kaltų. Tiesa, tik juokais.

Antai Suomijos ambasada Londone paviešino vieno nepatenkinto Jungtinės Karalystės (JK) gyventojo laišką, kuriame jis mandagiu britišku stiliumi reikalauja Suomijos „nutraukti šį nedraugišką elgesį“.

„Gerb. pone/ ponia/ panele, remiantis pranešimais šiandieniniame laikraštyje, tie šlykštūs orai, kuriuose mums tenka kęsti JK, atkeliauja iš Suomijos. Tai tiesiog griauna mano planus kapstytis sode, aš jau nekalbu apie šildymo kainas.

Tikėsiuosi pokyčių jau labai greitai ir nepriimsiu jokių pasiteisinimų! Ačiū“, - rašė neva pasipiktinęs britas.

Suomijos ambasada į tokį laišką kaip mat sureagavo mikliai – pirmiausia laiško turinį paviešino savo „Facebook“ paskyroje, taip sulaukdama sarkastiškų suomių atsiprašymų savo šalies vardu. Be to, Suomijos ambasados atstovė Tiina Heinila pažadėjo, kad laiško autorius sulauks ir atsakymo su dovanomis.

„Kadangi šaltu oru tenka daugiau laiko praleisti uždarose patalpose, galbūt nusiųsime jam suomiškos muzikos arba literatūros. O galbūt netgi vilnones kojines arba megztinį“, - svarstė ambasados atstovė. Suomių diplomatai mandagiai nutylėjo, kad šaltis į JK atkeliavo ne iš Suomijos, o iš Rusijos ar Skandinavijos šiaurės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.