Prie Irano branduolinės jėgainės užfiksuotas žemės drebėjimas

JAV geologinių tyrimų centras pranešė, kad Irano pietvakariuose, netoli Bušyro branduolinės jėgainės, buvo užfiksuotas 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimas, skelbia BBC. Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 30-ies, 800 žmonių sužeista.

Bušyro branduolinė jėgainė 2010 metais.<br>EPA-ELTA
Bušyro branduolinė jėgainė 2010 metais.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2013, 7:53 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:57 PM

Pasak JAV seismologų, virpesių epicentras buvo netoli Bušyro, 10 kilometrų gylyje. Drebėjimas įvyko 14.52 val. Lietuvos laiku. Teherano universitetui priklausantis Irano seismologijos centras Bušyro provincijoje netoli Kaki miesto, už maždaug 96 kilometrų nuo Bušyro jėgainės, užfiksavo 6,1 balo stiprumo drebėjimą. Iki šiol po drebėjimo buvo užfiksuoti daugiau nei penki pakartotiniai smūgiai. Stipriausias iš jų buvo 5,4 balo.

Bušyro jėgainę stačiusi Rusijos bendrovė "Atomstroyexport" pranešė, kad per drebėjimą jėgainė nenukentėjo, skelbia Rusijos naujienų agentūra "Interfax". Bendrovės atstovas sakė, kad jėgainės darbuotojai virpesius pajuto, bet radiacijos lygis nepakito ir darbas tęsiasi kaip įprasta.

Žmonės socialiniuose tinklalapiuose skelbia jautę virpesius kitoje Persijos įlankos pusėje - Jungtinių Arabų Emyratų miestuose Dubajuje ir Abu Dabyje.

Tarptautinė bendruomenė nerimauja dėl Irano branduolinės programos, nes mano, kad Teheranas kuria branduolinį ginklą. Iranas tvirtina, kad branduolinė programa yra taiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.