Kadenciją baigiantis Gruzijos prezidentas Saakašvilis sako esąs „emociškai perkrautas“

Kadenciją baigiantis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2013, 8:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:39 PM

„Ruošiuosi laikotarpiui, kai galėsiu bent kurį laiką truputį pailsėti, atgauti jėgas. Aš nepavargau, tačiau esu emociškai perkrautas“, - M.Saakašvilis sakė savo namuose Tbilisio centre po to, kai atidavė savo balsą prezidento rinkimuose.

Pergalė šiuos rinkimuose prognozuojama griežto M.Saakašvilio oponento premjero Bidzinos Ivanišvilio koalicijos „Gruzijos svajonė“ kandidatui Georgijui Margvelašviliui, kuris kaip rodo apklausos, įveikė buvusį parlamento pirmininką Davidą Bakradzę, palaikomą M.Saakašvilio Jungtinio nacionalinio judėjimo (JNJ).

Prezidentas, kuris nebegalėjo kandidatuoti trečiai kadencijai, sakė, kad dar prieš metus pailsėti nuo politikos, kad ir kaip būtų pasibaigę pernai vykę parlamento rinkimai.

„Jeigu (parlamento rinkimai) būtų baigęsi taip, kad būtų tęsiamas šalies vystymasis, ketinau visiškai pasitraukti iš politikos. Apie tai žino mano bendražygiai ir tarptautiniai partneriai. Tačiau dabar Gruzijoje - netikrumo laikotarpis, man daug svarbiau, kad apsispręstų pati šalis, o ne asmeniškai aš“, - teigė M.Saakašvilis.

Tačiau jis sakė padėtį vertinantis optimistiškai ir esantis įsitikinęs, kad Gruzija sėkmingai pergyvens šį sudėtingą laikotarpį.

„Dabar esame sudėtingame, prieštaravimų kupiname laikotarpyje. Todėl bus reikšmingi prezidento rinkimų rezultatai - ir svarbu, kad bendradarbiautų visos sveikos Gruzijos jėgos“, - pabrėžė M.Saakašvilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.