Pasaulį stebino ir mažamečiai, ir verslininkai

2013-aisiais buvo kalbama ne vien apie rimtus dalykus. Kaip ir kiekvienais metais, pasaulį stebino, juokino ar tiesiog šiurpino netikėtos istorijos. Jų buvo apstu.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Žilinskaitė

2013-12-25 14:30, atnaujinta 2018-02-19 17:02

Pasaulį valdo pinigai ir grožis. Tuo įsitikinę dalis 2013-ųjų istorijų herojų, privertusių pasaulį iš nuostabos kraipyti galvą.

Štai du rusų multimilijonieriai viename Londono naktiniame klube surengė varžybas, kas pragers daugiau pinigų.

Vyrai prieš vidurnaktį ėmė užsisakinėti didelius kiekius „Dom Perignon“ ir „Cristal“ šampano. Kaskart, vienam staliukui užsakius gėrimų, kitas turėdavo per kitą užsakymą išleisti didesnę sumą ir taip įveikti varžovą.

Trečią nakties baras užsidarė ir varžybos baigėsi. Vieno turtuolio sąskaitoje buvo 66 tūkst. 778 svarai sterlingų (apie 280 tūkst. litų), kito – 64 tūkst. 279 (apie 258 tūkst. litų).

Laimėtojas nudžiugęs šokinėjo, apimtas ekstazės, ir mojavo virš galvos sąskaita. O dvikovą stebėję lankytojai savo patirtį įvardijo kaip keistą.

Mašina gyvenimui po mirties

Keistokas daug kam pasirodė ir milijardieriaus verslininko iš Brazilijos Chiquinhos Scarpos sprendimas užkasti savo rūmų pievutėje neseniai įsigytą 500 tūkst. dolerių (1,2 mln. litų) vertės automobilį „Bentley Continental“.

Manyta, kad tikroji viską iš eilės perkančio turtuolio poelgio priežastis – vengimas mokėti mokesčius. Tačiau pats milijardierius pateikė daug pikantiškesnę versiją.

„Per televiziją žiūrėjau filmą apie faraonus ir pamatęs, kaip jie po mirties buvo laidojami su turtais, kuriais galėtų džiaugtis pomirtiniame pasaulyje, nutariau pasielgti taip pat”, – „Facebook” paskyroje pareiškė Ch.Scarpa ir paviešino nuotraukas, kuriose jis pozuoja šalia rausiamos duobės.

Galiausiai paaiškėjo, kad netikėtas verslininko elgesys - viešųjų ryšių akcija. Jie siekta atkreipti dėmesį į organų donorystę. Esą laidoti žmogų nepaaukojus jo organų taip pat kvaila kaip ir užkasti prabangų automobilį.

Tie, kas milijonais nesišvaisto, priešingai nei Ch.Scarpa, gali bandyti išsikasti iš po žemių ir paskutinį centą. Ypač apnikti įniršio.

Būtent taip pasielgė lenkas Lukaszas M., susipykęs su sužadėtine fotomodeliu Patrycja Pajak. Kelių inspektoriumi dirbantis vyras atsiėmė visas merginai įteiktas dovanas, nepalikdamas ir pliušinių meškiukų.

O po to įpykęs Lukaszas M. teisme net pareikalavo, kad mergina susimažintų krūtinę. Mat Lukaszas M. sumokėjo už buvusios sužadėtinės krūtų didinimo operaciją.

Britė nori būti neįgali

Grožis apkarto ir buvusiam modeliui Hang Mioku iš Pietų Korėjos. Jauną moterį taip apsėdo mintys apie švelnesnę ir minkštesnę odą, jog ji tapo priklausoma nuo silikono injekcijų į veidą.

Galiausiai moters veidas smarkiai išsipūtė, ir gydytojai atsisakė atlikti daugiau procedūrų.

Tačiau Hang Mioku tai nesustabdė. Juodojoje rinkoje ji įsigijo butelį silikono ir švirkštą, ir leidosi silikoną pati. O kai pasibaigė silikonas, korėjietė sugalvojo naudoti kepimo aliejų.

Tokia „grožio procedūra“ taip deformavo ir išdidino moters veidą, kad pamatę per televiziją jos nepažino netgi tėvai. Ir nors Hang Mioku jau atlikta korekcinių operacijų, jos veidas tebėra subjaurotas.

Korėjietės likimas ne taip tragiškai gali atrodyti 58 metų britei Chloe Jennings-White, kuri savo noru siekia tapti neįgali. Iš prigimties sveika, slidinėti mėgstanti moteris svajoja apie abi paralyžiuotas kojas ir netgi susirado gydytoją, kuris galėtų per operaciją ją suluošinti.

Anot britės, vienintelė priežastis, kodėl ji nesidaro operacijos – pinigų trūkumas.

Ch.Jennings-White yra nustatytas Kūno vientisumo tapatybės sutrikimas (angl. Body Integrity Identity Disorder) – būklė, dėl kurios žmogui atrodo, kad jis nori būti neįgalus.

Viešai prabilusi apie savo svajonę britė sulaukė neapykantos laiškų ir grasinimų mirtimi.

Tačiau moteris teigia nesuprantanti, kodėl žmonės ant jos taip pyksta. „Tai tas pats, kaip ir transseksualui nusipjauti penį. Jie žino, kad to nori“, - aiškino Ch.Jennings-White.

Pamėgo laižyti akis?

Dėl keistų norų savo sveikatos esą nepaiso ir Japonijos moksleiviai. Šiemet paskelbta, kad šalyje, ypač tarp 12-mečių, plinta mada laižyti vieni kitiems akių obuolius. Neva tai labai malonu.

Ir nors vėliau imta abejoti, ar pranešimai apie japonų pamėgtą akių obuolio laižymą, nėra pokštas, specialistai kartoja: pokštas tai ar ne, mintis laižyti akių obuolius vis tiek yra labai bloga. Ji gali privesti net iki aklumo.

Kuo gali baigtis sveiko proto nepaisymas, savo pavyzdžiu pademonstravo ir du jauni rusai iš Rostovo prie Dono. Stovėdami eilėje prie alaus nepažįstami vyrai pradėjo kalbą apie vokiečių filosofą Immanuelį Kantą ir nutarė išsiaiškinti, kuris jų yra didesnis „Grynojo proto kritikos“ autoriaus gerbėjas.

Audringas ginčas virto grumtynėmis. Galiausiai muštynes pradėjęs rusas išsitraukė iš kišenės pistoletą ir keliskart šovė į savo oponentą, pataikydamas jam į galvą, o po to spruko iš įvykio vietos.

Įtariamąjį, kuris netrukus buvo sučiuptas, nuo nusikaltimo galbūt būtų apsaugojusi vieno amerikiečio padaryta klaida.

24-erių Scottas Simonas iš Floridos valstijos planuodamas žmogžudystę netyčia surinko pagalbos numerį 911 telefonu, kuris buvo jo kelnių kišenėje.

Tarnybos darbuotojai išgirdo S.Simono rezgamą sąmokslą sekti auką ir ją nužudyti. Žmogžudystė vis dėlto buvo įvykdyta, tačiau S.Simonas netrukus buvo sučiuptas.

Tiko ir žaislo pasas

Laimei, 911 darbuotojai nepalaikė S.Simono skambučio pokštu ir stengėsi daryti viską, ką galėjo.

Visiškai priešingai elgėsi popiežiaus Pranciškaus seno draugo Jėzuitų ordino generolo Adolfo Nicolaso personalo darbuotojas, vardu Andreas.

Jis nesitikėjo, kad popiežius galėtų skambinti A.Nicolasui pats, o ne per savo sekretorių.

„Alio, čia Romos popiežius.“ - „Aha, o aš – Napoleonas“, - Romos katalikų bažnyčios vadovui atšovė sekretorius. Pranciškui teko pasistengti, kad įtikintų Andreasą, jog čia ne pokštas ir leistų pasikalbėti su bičiuliu.

Tačiau palyginti su tuo, koks incidentas nutiko Turkijos Antalijos oro uoste, Andreaso padaryta klaida yra juokingai maža.

9-metės britės Emily Harris tėvai viešai papasakojo, kad atostogauti į Turkiją atskridusi šeima neapsižiūrėjo ir padavė dukteriai netikrą pasą. Mergaitei netyčia buvo paduotas jos mėgstamiausio žaislo, rožinės spalvos vienaragio, vardu Lily, dokumentas, skirtas žaisti.

Nors knygelės spalva panaši į tikro paso, ant jos viršelio nupiešta pliušinio meškiuko galva, o toje vietoje, kurioje turėtų būti paso savininko nuotrauka, puikuojasi žaislo – rožinio vienaragio – fotografija.

Bet Antalijos oro uosto pareigūnai į šias detales neatkreipė dėmesio. Tariamame Emily pase jie net padėjo antspaudą.

Netikėtos 8-mečio vestuvės

Pasaulį šiemet stebino ir tvarka, tiksliau, netvarka, Kinijos oro uostuose. Šiems statyti išleisti milijardai dolerių, tačiau su vėluojančių lėktuvų problema nesusitvarkyta.

Tad keliautojai įniršį dėl sugadintų kelionių čia įprato lieti kumščiais ir spontaniškais protestais. Nusivylusių keleivių smurto aukomis tapo tiek skrydžių palydovės, tiek kiti oro linijų darbuotojai.

Galbūt neramumus čia apramintų „skrydžių tetulės“, kurias nutarė samdyti viena Kinijos pigių skrydžių bendrovė.

Vyresnes skrydžių palydoves kompanija nutarė samdyti ne dėl muštynių, o dėl to, kad jos esą yra patikimesnės ir brandesnės. Be to, skrydžių tetulės neva galėtų lengviau susitvarkyti su lėktuve pravirkusiais kūdikiais.

Tad toms potencialioms darbuotojoms, kurios ištekėjusios ir turi vaikų, taikoma pirmenybė.

O štai Pietų Afrikos Respublikos gyventojas Sanele Masilela tetule ir net senele galėtų vadinti savo žmoną.

8-metis išgarsėjo visame pasaulyje, kai vedė 61 metų Helen Shabangu, turinčią vyrą ir penkis vaikus. Esą žengti tokį žingsnį pradinuką paragino velionio senelio, kuris iki mirties nebuvo vedęs, dvasia.

Išgirdę apie berniuko viziją, jo artimieji pabūgo dievų keršto, todėl pasistengė, kad vestuvės įvyktų.

Nors nuotaka nuotraukose atrodė liūdna, ji tvirtino, kad džiaugiasi ištekėdama už vaiko, tinkančio jai į anūkus.

Šios vestuvės daugelį žmonių šokiravo, bet berniuko šeima gynė vaiko sprendimą. Jo motina Patience Masilela teigė, kad tai – tik ritualas, bet ne teisinis įsipareigojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?