Atsistatydino JAV ambasadorius Rusijoje

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorius Rusijoje Michaelas McFaulas pranešė apie savo atsistatydinimą po dvejų neramių metų Maskvoje. M.McFaulas yra laikomas Amerikos prezidento Baracko Obamos siekio atkurti santykius su Rusija architektu. Šiandien jau aišku, kad jų atkurti nepavyko, skelbia naujienų agentūra AP>

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-04 16:22, atnaujinta 2018-02-16 17:26

Pats M.McFaulas nurodo, kad JAV ir Rusijos santykiuose esą įvyko daug teigiamų poslinkių. Tarp jų – derybos dėl naujos strateginės ginkluotės sutarties ir bendradarbiavimas NATO vadovaujamoje kampanijoje Afganistane.

Tačiau šio diplomato atstovavimo JAV Maskvoje laikotarpį taip pat žymi Rusijoje stiprėjantis nusiteikimas prieš Ameriką - jis sutampa su Vladimiro Putino sugrįžimu į prezidento postą.

Apie savo atsistatydinimą M.McFaulas pranešė antradienį savo tinklaraštyje, kuriame paskelbė, kad išvyks iš šalies po Sočio žiemos olimpinių žaidynių.

Ilgametis Stanfordo universiteto profesorius taip pat nurodė, kad norėtų sugrįžti į Kaliforniją. Jo sutuoktinė ir du šeimos sūnūs namo sugrįžo jau praėjusiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.