B.Gatesas nepraeitų pro gulintį 100 JAV dolerių banknotą

Turtingiausias pasaulyje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2014, 10:27 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:28 AM

Beje, 58 metų programinės įrangos milžinės „Microsoft“ įkūrėjas sako vis dar galintis peršokti kėdę – jeigu ji nedidelė.

Visa tai B.Gatesas atskleidė pirmadienį per klausimų ir atsakymų sesiją, vykusią socialiniame tinkle Reddit.com.

Kartu su sarkastiškomis užuominomis apie savo asmenybę, B.Gatesas dalijosi mintimis apie filantropiją, vyriausybės vykdomą šnipinėjimą ir jo grįžimą prie „Microsoft“ reikalų, padedant naujam bendrovės generaliniam direktoriui Satyai Nadellai.

„Satya nauju žvilgsniu vertina, kur yra „Microsoft“ privalumai ir trūkumai, – aiškino jis. – Naujas žmogus linkęs žengti žingsnį atgal ir perkelti dėmesį kitur. Jo startas buvo puikus.“

B.Gatesas pažymėjo, kad jis nebeplanuoja kiauras paras leisti biure, kaip elgdavosi, kai buvo jaunesnis ir kai „energija bei naivumas“ buvo jo pusėje.

Jis tikisi skirti „Microsoft“ reikalams apie trečdalį savo darbo laiko, o likusius du trečdalius rūpinsis filantropiniu fondu, kuriam jis vadovauja kartu su savo žmona.

B.Gatesas atmetė pareiškimus, jog jis yra didžiausias pasaulyje filantropas. Pripažindamas, kad skiria daug pinigų labdarai, jis atkreipė dėmesį, jog pagalbos darbuotojai, gyvenantys sudėtingomis sąlygomis, aukojasi labiau negu jis.

Paklaustas, ką galvoja apie JAV agentūrų vykdomą interneto šnipinėjimą, B.Gatesas sakė, kad tas klausimas „sudėtingas“ ir kad jo svarba nuolat didės, vaizdo kameroms ir jutikliams išmaniuosiuose įrengtiniuose suteikiant vis daugiau galimybių rinkti informaciją apie vartotojus.

„Turime pasitikėti tuo, kaip informacija yra apsaugoma ir renkama, – aiškino B.Gatesas. – Vyriausybė turi vaidmenį mėginti sustabdyti nusikalstamumą ir terorizmą, tačiau ji turės būti atviresnė.“

Verslininkas pripažino, kad brangiausias niekutis, kurį leido sau įsigyti, buvo asmeninis lėktuvas, tačiau greitai pridūrė, jog tas orlaivis buvo nepamainomas kelionėse, susijusiose su Billo ir Melindos Gatesų fondo veikla.

B.Gatesas prisipažino, jog žavisi senamadišku kortų žaidimu bridžu, todėl jo namuose esančia žaidimų konsole „Microsoft Xbox“ daugiausiai naudojasi jo sūnus.

B.Gatesas sakė, kad kiekvieną vakarą pats suplauna indus, nes jam patinka tas užsiėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio