Lietuvos ambasadorius CNN Rusiją palygino su Šiaurės Korėja

Lietuvos ambasadorius Jungtinėse

Ž.Pavilionis interviu CNN televizijai perspėjo, kad Rusija ima tapti panaši į diktatūrinę Šiaurės Korėją.<br>Nuotr. iš archyvo
Ž.Pavilionis interviu CNN televizijai perspėjo, kad Rusija ima tapti panaši į diktatūrinę Šiaurės Korėją.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2014, 7:35 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:53 PM

Kartu su Latvijos ir Estijos ambasadoriais kalbėdamas televizijos laidoje, Lietuvos diplomatas teigė manantis, kad Rusiją nuo Krymo aneksijos galėtų sustabdyti asmeninės sankcijos Rusijos valdžios pareigūnams.

„Šiaurės Korėja yra vienas dalykas. Kitas dalykais, kai didelė galinga šalis ima tapti panaši į Šiaurės Korėją su raketomis ir kariuomenėmis. Tai rimta. Tai gali turėti didžiulį poveikį mūsų euroatlantinei šeimai. Todėl mūsų atsakas turėtų būti tvirtesnis nei įprastiniais atvejais“, - sakė Ž.Pavilionis.

Ambasadoriaus teigimu, Vakarai turėtų ne tik reaguoti į Rusijos veiksmus, bet ir patys įgyvendinti savo viziją.

„Tai mūsų silpnybė, mes nuolat reaguojame, stengiamės užtikrinti sąjungininkus. Turime turėti viziją, kokios Rusijos, Ukrainos, Gruzijos norime. Kartą mes padarėme klaidą dėl NATO narystės veiksmų plano Gruzijai ir Ukrainai, ir dabar mokame kainą. Neturime aiškumo dėl Ukrainos perspektyvos prisijungti prie Europos Sąjungos“, - kalbėjo Ž.Pavilionis.

2008 metais Bukarešto viršūnių susitikime Vokietija užblokavo tuometinio Jungtinių Valstijų prezidento George W.Busho (Džordžo V.Bušo) siūlymą Ukrainai ir Gruzijai suteikti NATO narystės veiksmų planą - tai būtų buvęs svarbus žingsnis visateisės narystės Aljanse link.

Tuo metu Lietuva aktyviai palaikė Ukrainos ir Gruzijos narystę NATO.

Ž.Paviliono teigimu, kariaudamas su kaimyninėmis šalimis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekia pateisinti savo buvimą valdžioje.

„Jis silpnas ir išsigandęs. Vienintelis būdas jam išlikti valdžioje yra kariauti. Matėme tai šimtus metų. Nematau, dėl ko jis turėtų sustoti psichologiškai. Jo populiarumas auga. Žinoma, ekonomika važiuoja žemyn, bet pažiūrėkite į Šiaurės Korėją. Tie žmonės mėgsta vogti pinigus iš savo šalies“, - kalbėjo Lietuvos ambasadorius.

„(Rusiją galėtų sustabdyti) asmeninės sankcijos. Tik saujelė žmonių kontroliuoja savo šalies turtus savo kišenėse. Jie vagia. Tiesiogiai atakavus šių žmonių turtus, jų šaunius kelionės planus, slidinėjimus Austrijoje ir puikiais vakarienes Londone, jie tai pajustų“, - CNN sakė Ž.Pavilionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.