Pietų Korėja pardavinės palydovinius Šiaurės Korėjos žemėlapius

Kol kas nepaskelbta, kiek tiksliai kainuos ši paslauga.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 27, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:59 AM

Kol kas nepaskelbta, kiek tiksliai kainuos ši paslauga.

Anksčiau tokia informacija buvo prieinama tik vyriausybės struktūroms. Dabar šis apribojimas panaikintas. Bet žemėlapių ir nuotraukų norintys įsigyti asmenys turi paaiškinti, kokiems tikslams jie reikalingi.

Pietų Korėjos vyriausybė planuoja pateikti dar didesnio mastelio ir detalesnių Šiaurės Korėjos bei didžiausių jos miestų žemėlapių. Tai bus dar vienas „pasirengimo dviejų Korėjų susivienijimui etapas”.

Ketvirtadienį naujienų agentūra „Yonhap”, remdamasi neįvardytais šaltiniais kariškių sluoksniuose, pranešė, kad Šiaurės Korėja surengė karines pratybas, per kurias buvo naudojami Pietų Korėjos gynybinių įtvirtinimų maketai. 

Kada vyko pratybos, nepatikslinama. Nei Seulas, nei Pchenjanas šių pranešimų nekomentuoja.

Per pratybas, kurių metu artileristai treniravosi atakuoti gynybinius objektus, buvo naudojami maketai, panašūs į Pietų Korėjos gynybinius įtvirtinimus.

Savo ruožtu Pietų Korėjos armija, reaguodama į KLDR veiksmus, sugriežtino pasienio zonos kontrolę ir suaktyvino Šiaurės Korėjos kariuomenės perdislokavimo stebėjimą.

Nuo 1950-1953 metų karo KLDR ir Pietų Korėja nėra pasirašiusios taikos sutarties, o pratybos arba raketų paleidimas laikomi agresijos apraiškomis ir sukelia įtampą pusiasalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.