Indijos teismas tris vyrus dėl išprievartavimo nuteisė myriop

Teismas Indijoje tris vyrus

Išėjęs iš teismo Mumbajuje prokuroras Ujjwalas Nikamas rodė pergalės ženklus.<br>AP nuotr.
Išėjęs iš teismo Mumbajuje prokuroras Ujjwalas Nikamas rodė pergalės ženklus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BBC ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2014, 5:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:11 PM

Vyrai buvo nuteisti už fotokorespondentės grupinį išprievartavimą Mumbajuje praėjusiais metais.

Trys įtariamieji taip pat buvo tarp penkių vyrų, kuriems praėjusį mėnesį teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos dėl dar vienos moters išprievartavimo kitoje byloje.

Abi aukos - 18-metė skambučių centro operatorė ir fotokorespondentė - buvo užpultos praėjusiais metais toje pačioje vietoje Mumbajuje.

Kaip pranešama, 22-ejų fotokorespondentė pietiniame Šakti Milzo rajone fotografavo žurnalo redakcijos užsakymu kartu su savo kolega. Jie užėjo į apleistą pastatą, ten juos pasitiko agresyviai nusiteikę vyrai. Jie paklausė, ar šie turi leidimą fotografuoti. Kilus ginčui du vyrai sumušė merginos palydovą, o kiti trys ją išžagino.

Šiam įvykiui iškilus į viešumą, skambučių centro operatorė išsiaiškino, kad buvo užpulta toje pačioje vietoje mėnesį anksčiau.

Trijulė yra pirmoji, kuri buvo teisiama pagal naują sugriežtintą įstatymą, kuriuo siekiama atbaidyti seksualinius nusikaltėlius.

Indijoje precedento neturinti pykčio banga ir masiniai protestai kilo po įvykio, kada penki vyrai ir paauglys išprievartavo 23 metų studentę ir galiausiai išmetė iš važiuojančio autobuso. Mergina buvo taip sunkiai sužalota, kad po dviejų savaičių mirė Singapūro ligoninėje.

Po šio įvykio valdžia įvedė naujus sugriežtintus įstatymus, skirtus nubausti seksualinius smurtautojus, prasidėjo nacionaliniai debatai dėl elgesio su moterimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.