M.Gaddafi laikė šaldiklyje priešo galvą ir turėjo sekso urvą

Pasakojimai apie 2011-aisiais nužudyto Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi nusikaltimus jau seniai šiurpina pasaulį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:35 PM

Tačiau naujame dokumentiniame filme „Pakvaišęs šuo: slaptame Muammaro Gaddafi pasaulyje“ („Mad Dog: Inside the Secret World of Muammar Gaddafi“) atskleidžiama dar daugiau šokiruojančių nuversto brutalaus režimo detalių.

Šaltiniai filmo kūrėjui Christopheriui Olgiati atskleidė, kad M.Gaddafi 25 metus šaldymo kameroje laikė vieno iš savo priešų galvą. Diktatorius vis užsukdavo jos apžiūrėti, rašo „The Daily Mail“.

Filme kalbinamas buvęs JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) darbuotojas Frankas Terpilas, kuris nuo amerikiečių teisingumo 1981 metais pabėgo į Libiją, o vėliau -- į Kubą.

F.Terpilas už akių nuteistas 53 metų kalėjimo bausme už neteisėtus sandėrius dėl ginklų.

Vyras teigia vadovavęs samdomai žudikų komandai, kuria naudojosi M.Gaddafi.

F.Terpilas tvirtina gavęs vieno milijono dolerių atlygį už tai, kad nužudytų diktatoriaus priešą ir nuvežtų jo galvą į Libiją, kad M.Gaddafi galėtų savo akimis pamatyti „darbo rezultatus“.

Nukirstą galvą, pasak F.Terpilo, M.Gaddafi laikė šaldymo kameroje su kitų nužudytų aukų kūnais.

Kitas šaltinis tvirtina, jog M.Gaddafi dažnai ateidavo apžiūrėti užšaldytų savo priešų kūnų, kartais net praėjus 25 metams po žmogžudystės.

Dokumentinio filmo komanda taip pat sako radusi įrodymų, kad M.Gaddafi Tripolio universitete turėjo slaptą požeminį sekso urvą, kuriame diktatorius žagindavo studentes. Tai jis esą darydavo po kalbų, kurias sakydavo universitete.

„Nepaliestame kambaryje yra lova, sūkurinė vonia, vieta, kurioje moterys su chirurginiais instrumentais būdavo tikrinamos, ar neserga lytiniu keliu plintančiomis ligomis, guminės kaukės, nejautrą sukeliantys vaistai, -- kalbėjo Ch.Olgiati. -- Gaddafi buvo labai žavus, negailestingas ir neįtikėtinai turtingas. Jį vedė vien tik valdžios troškimas“.

M.Gaddafi režimas buvo nuverstas 2011-aisiais Libijoje prasidėjus revoliucijai, kuri peraugo į pilietinį karą. Nuverstas lyderis buvo nužudytas 2011-ųjų spalį.

Parengė Jurgita Žilinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.