JAV karių laukianti Latvija: jei Maskva nesustos, bus sankcijos

Latvijos premjerė Laimdota

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:27 PM

Duodama interviu komercinei televizijai LNT, premjerė sakė, kad Latvijos vyriausybė ir Europos Komisija suvokia, jog eskaluojantis konfliktui Ukrainoje nepavyks išvengti ekonominių sankcijų paskelbimo Rusijai.

„Visi stebi įvykius Ukrainoje, ir tikimės, kad pavyks apseiti be sankcijų“, – aiškino L.Straujuma, pridūrusi, kad Europos Sąjungos (ES) šalys pradeda svarstyti ne vien sankcijas prieš atskirus asmenis, bet ir prieš ištisus ekonomikos sektorius.

„Ekonominės sankcijos (būtų skelbiamos) etapais. Šiuo metu svarstomi trys etapai. Pirmasis etapas daugmaž priimtinas Latvijai, tačiau antrasis ir trečiasis yra komplikuoti“, – pažymėjo premjerė.

Pasak jos, susiklosčius blogiausiam scenarijui, jeigu tektų imtis antrojo ir trečiojo sankcijų etapų, Latvijos ekonomika negalėtų toliau augti be kompensacijų.

Antradienį vykusiame uždarame Latvijos vyriausybės posėdyje ministrai susitarė dėl pozicijos naujų sankcijų Rusijai atžvilgiu, tačiau daugiau detalių apie tai neskelbiama.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad JAV kariškiai bus Latvijoje bent jau iki šių metų pabaigos. Tai trečiadienį žurnalistams pranešė JAV ambasados Rygoje darbuotojai.

Dalyvauti karinėse pratybose ketvirtadienį į Latviją atvyks oro desantininkų kuopa iš JAV kariuomenės brigados, dislokuotos Europoje.

Naujos pratybos - išplėsto Amerikos kariškių buvimo Baltijos šalyse ir Lenkijoje dalis. Didindamos savo aktyvumą Latvijoje, Jungtinės Valstijos patvirtina savo paramą sąjungininkams ir pasirengimą bet kokioms nenumatytoms aplinkybėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.