V.Putino parankinis pašlovino A.Hitlerį

Kremliaus remiamo Demokratijos ir bendadarbiavimo instituto biuro Niujorke atstovas Andranikas Migranianas savotiškai atsakė kritikams, lyginantiems Vladimirą Putiną su nacistinės Vokietijos lyderiu Adolfu Hitleriu. Esą A.Hitleris iki Antrojo pasaulinio pradžios buvo „aukščiausios klasės politikas“, rašo „The Washington Post“.

A.Migraniano nuomone, A.Hitleris laiku nesustojo, bet šiaip vienyti vokiškas žemes esą turėjo teisę.<br>AP nuotr.
A.Migraniano nuomone, A.Hitleris laiku nesustojo, bet šiaip vienyti vokiškas žemes esą turėjo teisę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto, kuriame kepami dabartinės Rusijos diplomatai, auklėtinis A.Migranianas, daugelio ekspertų vertinimu, yra vienas pagrindinių Kremliaus ir V.Putino propagandistų JAV.

Tad nenuostabu, kad jis dabar stengiasi pateisinti Rusijos veiksmus Ukrainoje – Krymo aneksiją ir sėjamą chaosą šalies rytuose, kuriuo bandoma sužlugdyti gegužės 25-osios rinkimus.

V.Putinas savo veiksmus aiškina siekiu apginti Rusijos piliečius ir rusakalbius, gyvenančius ne Rusijoje, o posovietinėse šalyse. Taip pat savo veiksmus argumentavo ir A.Hitleris, o A.Migranianas, regis, įsitikinęs, kad jie visiškai pateisinami.

„Reikia skirti A.Hitlerį iki 1939 metų ir A.Hitlerį po 1939 metų. Esmė – kad A.Hitleris vienijo vokiškas žemes.

Jei jis būtų išgarsėjęs tik dėl to, kad nepraliejęs nė lašo kraujo suvienijo Vokietiją, prie jos prijungdamas Austriją, Sudetus ir Memelį (Klaipėdą – Red.), tiesą sakant, padarydamas tai, ko nesugebėjo Otto von Bismarckas, jei jis būtų laiku sustojęs, dabar jis būtų laikomas aukščiausios klasės politiku“, – paaiškino A.Migranianas.

Tokia jo ir, regis, jo viršininkų Kremliuje, pozicija, anot „The Washington Post“, yra labai pavojinga daugeliui posovietinių šalių, kuriose gyvena pastebima rusakalbių mažuma.

„V.Putinas naudoja tokius pačius argumentus kaip ir A.Hitleris. Krymas? Rusiškas. Rytų Ukraina? Rusiška. Baltijos šalys? Kas žino?“ – rašo dienraščio apžvalgininkas Richardas Cohenas.

Jis A.Migranianui primena, kad A.Hitlerio režimas buvo žudikiškas dar prieš įsiveržimą į Lenkiją 1939-aisiais.

Naciai žudė disidentus, komunistus, homoseksualus, psichinius ligonius ir, svarbiausia, žydus. Krištolinė naktis – progromas, per kurį buvo nužudyta daugiau nei 90 žydų – įvyko dar iki karo, 1938 metais.

Vokietija iki karo sparčiai ginklavosi, taip pažeisdama beveik visus savo įsipareigojimus tarptautinėmis sutartimis.

„Kitaip tariant, nacių Vokietija jau iki 1939 metų buvo chuliganiška žudikų valstybė. Baisu, kad politologu besidedantis A.Migranianas gali pamiršti šiuos faktus.

Tačiau gal jis nepamiršta? Gal jis kaip tik stengiasi pabrėžti, kad A.Hitlerio veiksmai Vakarų veikti neprivertė?“ – klausia R.Cohenas.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.