JAV senatorius pavadino B.Obamos politiką bedante

JAV prezidentui Barackui

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-26 14:55, atnaujinta 2018-02-14 11:55

„B.Obama ne kartą sakė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas brangiai sumokės už savo veiksmus, bet iš tikrųjų apsiribojo tik skambiais žodžiais, nors per du pastaruosius mėnesius jis ne kartą buvo raginamas papildyti savo retoriką ryžtingais veiksmais“, - pažymėjo D.Coatsas.

„Ekonominių ir finansinių sankcijų, galinčių padaryti daug žalos Rusijos ekonomikai, iki šiol taip ir nebuvo imtasi. Taip JAV rodo V.Putinui: tu gali daryti ką tinkamas, nes JAV yra bedantės ir neįstengia tau priešintis“, - teigė Amerikos senatorius.

Jo manymu, Jungtinės Valstijos turi paremti Ukrainą imdamosi priemonių, kurios skaudžiai smogtų per Rusijos kišenę, jos bankininkystės sistemai ir eksportui. Tam Amerika turės užsitikrinti sąjungininkų europiečių iš NATO paramą.

Senatorius D.Coatsas planuoja artimiausiu metu susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir įtikinti Europą paremti JAV ir NATO veiksmus.

JAV prezidentas penktadienį telefonu kalbėdamasis su Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės lyderiais pareiškė, kad Vašingtonas pasirengęs imtis naujų sankcijų prieš Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.