Pchenjanas: Pietų Korėjos lyderė - kekšė, B.Obama - sąvadautojas

Pchenjanas sekmadienį piktai

Šiaurės Korėjos stalinistinį režimą siutina klestinčios kaimynės bendradarbiavimas su JAV. Šią savaitę B.Obama apsilankė Pietų Korėjoje ir susitiko su prezidente Park Geun-Hye.<br>AP nuotr.
Šiaurės Korėjos stalinistinį režimą siutina klestinčios kaimynės bendradarbiavimas su JAV. Šią savaitę B.Obama apsilankė Pietų Korėjoje ir susitiko su prezidente Park Geun-Hye.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt

Apr 27, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:49 AM

Tulžingame komentare, kurio formuluotės pranoko įprastų Pchenjano kalbų standartus, Šiaurės Korėja smerkė „šeimininko ir jo marionetės“ santykius ir grasino, kad Park Geun-Hye sumokės „didelę kainą“.

„Park Geun-Hye pastarojo meto elgesys su B.Obama buvo kaip nedoros, nesubrendusios merginos, maldaujančios gangsterių sumušti kažką, kas jai nepatinka“, - pareiškė Komitetas taikiam Korėjos susivienijimui (CPRK).

„Arba kaip gudrios prostitutės, entuziastingai bandančios kažką apšmeižti kūniškai atsiduodant galingam sąvadautojui“, - pridūrė Komitetas, kurio pareiškimą citavo Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA). KCNA oficialiame vertime į anglų kalbą prezidentė vadinama „kaprizinga kekše“.

Komentaras buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai JAV prezidentas B.Obama baigė dviejų dienų vizitą Pietų Korėjoje, kur Šiaurės Korėją pavadino „valstybe pariju“, kurios izoliacija tik didės, jei ji įvykdys savo ketvirtą branduolinį bandymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.