Visa Šiaurės Korėjos propaganda – vieno žmogaus

Ji tiki, kad mėsainiai buvo išrasti Kim Jong-ilo 2009-aisiais ir kad Lady Gaga yra vyras, rašo dailymail.co.uk. 20 metų panelė Kim studijuoja anglų kalbą Pchenjane. Už gerą elgesį jai buvo leista būti prancūzo Erico Lafforgue, keliavusio po Šiaurės Korėją, gide.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 12:56 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:16 AM

„Kim niekada nebuvo išvažiavusi iš gimtojo Pchenjano. Jai tai išskirtinė galimybė pamatyti savo šalį ir susipažinti su užsieniečiu“, – teigė E.Lafforgue.

Panelė Kim, kurios mėgstamiausia vieta yra delfinariumas Pchenjane, pasakojo, kad jai labai patinka Europos klasikinė muzika. Panelė nustebo, kai buvo paklausta apie viena populiariausių pasaulio dainininkių Lady Gaga. „Aš nežinau, kas jis toks, tikrai ne“, – sakė ji.

Taip pat, ji įsitikinusi, kad mėsainius 2009-aisiais išrado Kim Jong-ilas, o Peliuką Mikį sukūrė kinai.

E.Lafforgue pasakojo, kad Šiaurės Korėjos gyventojai labai atsargiai žiūri į pažintis ir naujus draugus. Panelės bijo šokti su vaikinais, su kuriais neseniai susipažino. Kim tiki, kad nėštumas be vestuvių nėra įmanomas. Paklausta apie AIDS, ji užtikrintai teigė, kad Šiaurės Korėjoje nė vienas žmogus neserga šia liga.

Panelė Kim labai patinka žaisti kompiuterinius žaidimus, o didžiausia jos svajonė – aplankyti Jungtinę Karalystę. Nors ji gerai moka anglų kalbą, mergina nenorėtų vykti į Ameriką. „Aš kalbu anglų kalba, ne amerikiečių. Aš nekenčiu Amerikos!“

Paklausta, ar dabartinis šalies lyderis Kim Jong-unas jai atrodo simpatiškas, Kim išsigąsta ir atsako, jog tai ypač vulgarus klausimas. Buvęs šalies lyderis Kim jong-ilas buvo jos gyvenimo atrama.

Taip pat ji sako, kad pietų korėjiečiai yra pasirengę nušauti bet kurį, bandantį emigruoti iš Šiaurės Korėjos. O Kim Jong-uno valdomos šalies žmonės, jos manymu, į Šiaurės Korėją maloniai priimtų bet ką.

Pats E.Lafforgue tokiais dalykais, kuriuos šneka Kim, nėra nustebintas. „Viskas, ką ji sako, net ir mažiausios smulkmenos ir keistenybės, yra ta pati Šiaurės Korėjos propaganda, kurią šalies gyventojai mato visur.

„Šiaurės korėjiečiams tokie dalykai į galvą kišami jau nuo tada, kai jie pradeda kalbėti ar eiti į darželį. Todėl jie yra nuostabūs Šiaurės Korėjos piliečiai. Jie įsitikinę savo šalies galia ir nekenčiantys Jungtinių Amerikos Valstijų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.