Dešimt garsiausių visų laikų sąmokslo teorijų

Europos Sąjungos pilietybę įsigiję rusai išpirks Lietuvos žemę. Vyriausybės civilinėje aviacijoje naudoja specialius cheminius preparatus, o lėktuvų danguje raižomos juostos veikia piliečių sąmonę. Tai tik kelios pastaruoju metu Lietuvoje tam tikrų veikėjų platinamos sąmokslo teorijos.

2001 m. rugsėjo 11-tąją teroristai nukreipė lėktuvus į Niujorke stovėjusį Pasaulio prekybos centrą bei Pentagoną netoli Vašingtono.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
2001 m. rugsėjo 11-tąją teroristai nukreipė lėktuvus į Niujorke stovėjusį Pasaulio prekybos centrą bei Pentagoną netoli Vašingtono.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:29 AM

Tai, ką mūsų tamsuomenė atranda tik dabar, pasaulyje plinta jau seniai. Kol bus valdžia, egzistuos ir jos tikrų bei tariamų kėslų demaskuotojai. Štai dešimt daugiausiai diskusijų sulaukusių teorijų.

Rugsėjo 11-toji

2001 m. rugsėjo 11-tąją teroristai nukreipė lėktuvus į Niujorke stovėjusį Pasaulio prekybos centrą bei Pentagoną netoli Vašingtono. Oficiali versija teigia, kad šią ataką sumanė ir įvykdė tarptautins teroristų tinklas „al Qaeda“, o išsamesni tyrimai nustatė, kad dėl dvynių dangoraižių griūties buvo kalta pastatų struktūra. Tai įrodo ir tos dienos įvykių vaizdo įrašai.

Tačiau dėl įvairių naujų žiniasklaidos šaltinių kyla vis daugiau sąmokslo teorijų.

Spėlionių yra įvairių, vieni mano, kad Jungtinių Valstijų valdžia, gavusi perspėjimus apie būsimą ataką, ėmėsi neefektyvių priemonių sustabdyti teroristus, kiti – kad G.W.Busho administracija sąmoningai nekreipė dėmesio į perspėjimus, nes norėjo dingsties pradėti karą Artimuosiuose Rytuose.

Didelė grupė, susibūrusi į Rugsėjo vienuoliktosios tiesos judėjimą, remiasi įrodymais, esą lėktuvas nepataikė į Pentagoną, ir mano, kad Pasaulio prekybos centras negalėjo sugriūti tik nuo įsirėžusių lėktuvų.

Kai kurie liudininkai – daug gaisrininkų, policininkų ir žmonių tuo metu buvusių pastate – tvirtina, kad girdėjo sprogimus žemesniuose aukštuose, netgi rūsyje, kiek ankščiau nei lėktuvai rėžėsi į pastatus. Sąmokslo bendruomenė išjuokė oficialią rugsėjo vienuoliktosios įvykių tyrimo ataskaitą, ir mano, kad tai yra vidinių darbelių dangstymas. Tačiau moksliniai žurnalai atmetė tokius spėjimus.

Johno F Kennedy nužudymas

1963 m. lapkričio 22 dieną, penktadienį, JAV prezidentas Johnas F. Kennedy buvo nušautas Dalase, Teksaso valstijoje. Jis mirtinai pašautas kai važiavo atvirame automobilyje su žmona Jacqueline Kennedy. Dešimt mėnesių trukęs Worreno komisijos 1963-1964 m. tyrimas nustatė, kad prezidentą nušovė Lee Harvey Oswaldas, kurį vėliau policijos areštinėje nužudė Jackas Ruby.

Šioje nužudymo byloje kyla abejonių, kad L.H.Oswaldas buvo vienintelis šaulys Teksaso knygų depozitoriume, iš kur šauta į J.F.Kennedy, važiuojantį per „Dealey Plaza“ aikštę. Abrahamo Zapruderio filmuota prezidento kolonos medžiaga rodo, kad buvo iššauta keturis kartus, o ne tris, kaip buvo parašyta Worreno komisijos ataskaitoje. Taipogi, iš įrašo galima spręsti, kad mažiausiai vienas šūvis sklido iš priešingos pusės, nei buvo L.H.Oswaldas, tai patvirtino keletas liudytojų. Daugelis manė, kad šaulys buvo pasislėpęs už tvoros kitoje aikštės pusėje.

1979 metais Jungtini Valstijų žmogžudysčių komitetas išaiškino, kad FTB ir Worreno komisijos ataskaitoje labai daug netikslumų ir patvirtino, kad buvo šauta keturis kartus. Tolimesni tyrimai kelia abejones dėl komiteto nustatytų išvadų.

Rosvelis ir kariškiai

Apie neatpažintus skraidančius objektus (NSO) sąmokslo teorijos kuriamos jau ilgiau nei 60 metų. 1947 m. liepos 7-tąją kažkas sudužo Rosvelyje, Naujojoje Meksikoje. Iš pradžių, Jungtinių Valstijų valdžia tikino, kad tai buvo skraidanti lėkštė.

Tačiau galybė liudytojų tikina matę metalines nuolaužas išsibarsčiusias dideliame plote, o vienas pranešė, kad matė liepsnojantį objektą danguje jam prieš sudūžtant. Visai neseniai liudytojai atskleidė naujų detalių apie didelę karinę operaciją, skirtą atkurti ateivių erdvėlaivį ir ateivius bei liudininkų bauginimą. Buvęs laidojimo namų savininkas sakė, kad 1989 m. dalyvavo ateivių skrodimuose, kurie vyko Rosvelo oro pajėgų bazėje.

Sąmokslo teorijas skatino tuometinis JAV kariuomenės vadovų blaškymasis. Po kelių valandų, kai armija paskelbė, kad sudužo skraidanti lėkštė, vyriausieji pareigūnai tikino, kad tai tebuvo oro balionas. Oro pajėgų sekretoriatas 1995 m. paskelbė, kad 1947 metais nukritusi medžiaga tėra slapto valstybinio projekto „Mogul“ balionų nuolauža, kurie turėjo aptikti Sovietų sąjungos atominių bombų testavimo ir balistinių raketų garso bangas. O 1997 metų pranešime teigiama, kad ateivių kūnai buvo tik antropomorfiniai manekenai, kurie buvo naudojami 1950 metais Karinių oro pajėgų projekte „Hight Dive“.

Nusileidimas Mėnulyje

Keletas teorijų teigia, kad „Apollo“ astronautai nebuvo nusileidę Mėnulyje. NASA kartu su kitais norėdama įtikinti žmoniją, kad astronautai mėnulyje nusileido, sunaikino, kitais atvejais suklastojo įrodymus, tokius kaip nuotraukas, uolienų pavyzdžius.

Tie, kurie mano, kad NASA suklastojo visus savo nusileidimus, savo teorijas pagrindžia nuotraukomis darytomis mėnulyje: vėliava, kurią įsmeigė Buzzas Aldrinas keistai plevėsuoja, fone trūksta žvaigždžių, o šešėliai krinta į kitą pusę nei turėtų.

Illuminatai ir Naujoji pasaulio tvarka

Teorija nusako, kad galingos ir slaptos grupuotės (Illuminati, Bilderbergo grupė ir kitos neaiškios grupuotės) ketina valdyti visą pasaulį, sudarant vieną vyriausybę. Manoma, kad daugelis istorinių įvykių buvo suplanuoti šiomis grupėmis.

Jos naudoja finansus, visuomeninius kanalus, proto kontrolę ir baime pagrįstą propagandą, kad pasiektų savo tikslų. Tarptautinės organizacijos, tokios kaip Pasaulio bankas, Europos sąjunga, Jungtinių tautų organizacija ir NATO, yra tituluojamos, kaip Naujosios pasaulio tvarkos pradininkės.

Elvis Presley suvaidino savo mirtį

Nemažai gerbėjų atkakliai tvirtina, kad Elvis Presley nemirė 1977 metais, o suvaidinęs savo mirtį ėmė slapstytis.

Kas tas Shakespeare‘as?

Kas iš tiesų buvo žinomiausias Anglijos rašytojas? Tarp populiariausių kandidatų yra Francis Baconas, Christopheris Marlowe, Williamas Stanley ir Edwardas de Vere.

Teoretikai tikina, kad yra per mažai įrodymų, kad aktorius ir verslininkas, dar žinomas kaip Stratfordo Shakespere'as, yra tikrasis visų kūrinių autorius.

Paulas McCartney - miręs

Tai legenda, kad Paulas McCartney mirė 1966 metais automobilių avarijoje, o pakeistas buvo panašiai atrodančiu ir panašų balsą turinčiu žmogumi. „Įrodymai“ apie P.McCartney mirtį buvo randami įvairiuose grupės „The Beatles“ dainų tekstuose.

Pavyzdžiui, paleidžiant dainą atvirkščiai, galima girdėti tam tikrus pareiškimus, tekstuose daug simbolizmo, ir dviprasmiški albumų viršeliai. Albumo „Abbey Road“ viršelyje yra pavaizduota „The Beatles“ grupė, P.McCartney išsiskiria iš kitų grupės narių tuo, kad yra basas ir jo žingsniuotė nesutampa.

Haroldas Wilsonas buvo Sovietų agentas

Sovietų dezertyras Anatolijus Golisynas tikino, kad Haroldas Wilsonas buvo KGB šnipas. Taip pat jis teigė, kad KGB nužudė Hughą Gaitskellį, kad H.Wilsonas galėtų tapti Leiboristų partijos lyderiu.

Buvęs MI5 pareigūnas Peteris Wrightas savo memuaruose rašė, kad H.Wilsonas keletą metų buvo stebimas, kol buvo patvirtinta, kad jis su KGB nėra susijęs.

AIDS virusas buvo sukurtas laboratorijoje

Remiantis dr. Williamo Campbello Douglasso teorijomis manoma, kad ŽIV virusą genetiškai sukūrė Pasaulio sveikatos organizacija 1974 metais.

Dr. W.C.Douglassas manė, kad tai yra negailestingas mirtinas virusas, o jo sėkmingi eksperimentai tuo metu buvo atliekami Afrikoje. Kiti mano, kad šį virusą sukūrė CŽV arba KGB tam, kad sumažintų populiaciją pasaulyje.

Parengė Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.