V. Putino silpnybių sąraše – keisti ir labai brangūs įgeidžiai

Minėdamas Vladimiro Putino 15-os metų viešpatavimą valdžioje vokiečių bulvarinis leidinys „Bild“ sudarė Rusijos prezidento keistenybių, silpnybių ir įgeidžių sąrašą.

V.Putinas dirba ir pramogauja.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
V.Putinas dirba ir pramogauja.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2015, 11:21 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:18 PM

Pirma buvusio komunisto ir KGB bendradarbio V.Putino keistenybe laikraštis pavadino jo „nepaprastai didžius strateginius santykius su Rusijos stačiatikių bažnyčia“.

Rusijos stačiatikių bažnyčia ir V.Putinas įžvelgė Dievo ženklą tame, kad jis sugebėjo likti gyvas per prezidento asmeninėje viloje kilusį gaisrą. Bažnyčia ir V.Putinas užtikrina vienas kito įtaką: bažnyčia – V.Putino įtaką Rusijoje ir kitose kaimyninėse stačiatikybę išpažįstančiose valstybėse, o V.Putinas garantuoja Rusijos stačiatikių bažnyčios turto ir nuosavybės neliečiamumą.

Antroji V.Putino silpnybė – jo aistra brangiems laikrodžiams. Tai patvirtino ir jo aplinkos žmonės.

„Ilgą laiką V.Putinas atvirai demonstravo savo laikrodžius, tačiau 2012 metais opozicija, remdamasi fotografijomis, suskaičiavo, kad bendra V.Putino išskirtinių laikrodžių vertė siekia 550 tūkst. eurų, – rašoma straipsnyje. – Po to V.Putinas pradėjo dėvėti drabužius labai ilgomis rankovėmis.“

Nepaisant to, iš savo šaltinių, kurie kolekcionuoja ir pardavinėja išskirtinius laikrodžius, „Bild“ sužinojo, kad V.Putinui priklauso ypatingas 268 tūkst. eurų vertės rankų darbo laikrodis. Tokius laikrodžius gamina prabangiausia šveicarų firma „Audemars Piguet“. Tai iš karto padidina V.Putino laikrodžių kolekcijos, kurioje yra 13 išskirtinių egzempliorių, vertę – ji siekia 650 tūkst. eurų.

Trečiasis Rusijos prezidento įgeidis – jo turtas.

„Atrodo, kad V.Putinas turi tokias pat galimybes kaip vokiškų pasakų personažas Rumpelštilchenas, sugebėjęs šiaudus paversti auksu, – ironizuoja leidinys. – Niekaip kitaip negalima paaiškinti fakto, kaip V.Putinas, gaudamas 145 tūkst. eurų per metus oficialų atlyginimą, sugebėjo „sutaupyti“ 40 su trupučiu milijardų dolerių. Tokiais duomenimis disponuoja užsienio specialiosios tarnybos.“

Be minėtos sumos, V.Putinas turi nekilnojamojo turto (NT). Ir jo tikrai daug, jis labai brangus ir išskirtinis, rašoma straipsnyje. Tiesa, oficialiai to turto savininkas yra ne pats prezidentas, o kiti asmenys arba valstybė. Iš viso, nepatvirtintais skaičiavimais, jam priklauso 23 rūmai, rezidencijos, vilos ir „kiti pastatų kompleksai“.

Per statytinius V.Putinas valdo dar dešimtis NT objektų, įskaitant rūmus prie Juodosios jūros ir liukso klasės pastatų kompleksą Maskvoje. Be to, be 20 valstybinių jachtų, V.Putinas turi didelę nuosavą jachtą, kuri registruota V.Putinui artimo žaliavų ir telekomunikacijų sektoriaus valdytojo vardu.

O valgio Rusijos prezidentas nesureikšmina. Jis mėgsta tradicinę rusišką virtuvę – barščius, blynus ir koldūnus, rašoma straipsnyje.

V.Putinas nepakenčia pūkų ir dulkių ant savo drabužių, pabrėžė „Bild“. Net labai svarbių priėmimų metu V.Putinas gali nuimti pūkus arba plaukus nuo savo pašnekovo. Rusijos lyderis savo aplinkos žmonėms kelia labai didelius reikalavimus – tikslumo, spindesio, švaros, jokios trijų dienų barzdos vyrams ir tvarkingų šukuosenų.

„Ir, aišku, sveikata, – pabrėžia leidinys. – Pavyzdžiui, kad rusėms niekur nepritrintų vaikštant, V.Putinas uždraudė į Rusiją įvežti sintetinį apatinį trikotažą. Viskas turi būti pagaminta iš natūralių medžiagų.“

O štai su užsienio lyderiais, tarp jų ir su Vokietijos kanclere Angela Merkel, V.Putinas elgiasi demonstratyviai nepunktualiai. Tarkim, vieną kartą jo svečiams audiencijos teko laukti rekordiškai ilgai – net keturias valandas. Tačiau į medžioklę, žvejybą ar sporto klubą V.Putinas visada atvyksta laiku.

Parengė Eugenija Grižibauskienė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.