Atgal į Sovietų Sąjungą: turistai Rusijoje bus kontroliuojami

Rusijos kelionių organizatorių asociacijos teigimu, užsieniečiai, ketinantys keliauti į Rusiją, kartu su prašymais išduoti vizą privalės pateikti detalų savo kelionės maršrutą, rašo „The Moscow Times“.

Rusijos kelionių organizatorių asociacijos teigimu, užsieniečiai, ketinantys keliauti į Rusiją, privalės pateikti detalų savo kelionės maršrutą.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Rusijos kelionių organizatorių asociacijos teigimu, užsieniečiai, ketinantys keliauti į Rusiją, privalės pateikti detalų savo kelionės maršrutą.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2015, 6:51 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:35 AM

Rusijoje besilankantys turistai nuo šiol turės išvardinti visus miestus ir miestelius, kuriuos jie planuoja aplankyti Rusijoje, ir pateikti informaciją apie juos priimančius žmones, kas išdavė vizą, remdamasi kelionių organizatorių asociacijos duomenimis, pirmadienį pranešė Rusijos „Interfax“ žinių agentūra.

Be viso to, pranešime teigiama, kad turistai taip pat privalės pateikti migracijos tarnybos biuro, kuriame jie ketina užsiregistruoti kaip šalyje besilankantys svečiai, adresą. Šios naujos taisyklės, kurias pateikė Federalinė migracijos tarnyba, yra privalomos visiems Rusijos lankytojams, nesvarbu, kokio tipo jų viza.

„Tai nė kiek negerina Rusijos įvaizdžio, – kelionių asociacijos viršininko pavaduotojas Vladimiras Kantorovičius penktadienį kalbėjo šalies laikraščiui „Rossiiskaya Gazeta. – Suprantu, kad turistus erzina, jog jie turės atsakyti į tiek daug klausimų. Tai prislopina norą aplankyti šalį“, – pasakojo V.Kantorovičius.

Be to, V.Kantorovičiaus teigimu, daugelis turistų užsieniečių neturi iš anksto pasiruošę detalaus maršruto plano ir kelionės eigoje savo planus dažniausiai pakeičia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.