Gruzijos mafija: kodėl buksuoja tyrimas

2010 metais Šveicarijoje buvo suimta 11 žmonių, kaltinamų nusikaltimais, kuriuos įvykdė gruzinų mafija, rašo Denis Masmejanas Šveicarijos laikraštyje „Le Temps“.

„Skaudus smūgis buvo suduotas gruzinų organizuotam nusikalstamumui Europos mastu“, – pareiškė Konfederacijos teisingumo ministerija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Skaudus smūgis buvo suduotas gruzinų organizuotam nusikalstamumui Europos mastu“, – pareiškė Konfederacijos teisingumo ministerija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-15 19:31, atnaujinta 2018-01-13 03:07

2010 metų kovo 15 diena. „Skaudus smūgis buvo suduotas gruzinų organizuotam nusikalstamumui Europos mastu“, – pareiškė Konfederacijos teisingumo ministerija. Šveicarijoje buvo areštuota 11 žmonių, kelios dešimtys – kaimyninėse šalyse. Operacijoje dalyvavo 120 federalinių ir kantonų policininkų. Gruzinų įteisintų vagių mafijai buvo nukirsta galva. 2012 metais keturi kaltinamieji stojo prieš Federalinį baudžiamąjį teismą už dalyvavimą nusikalstamoje grupuotėje, teigiama straipsnyje.

Prabėgo penkeri metai, o byla nejuda iš vietos. Po daugybės apeliacijų ministerija buvo priversta ketvirtą kartą suformuluoti kaltinamąjį aktą. Taip, keturi kaltinamieji jau stojo prieš teismą. 2012 metais du buvo nuteisti kalėti ne vienerius metus. Reikia pažymėti, kad Belinconos federalinis baudžiamasis teismas pirmą kartą kreipėsi į Teisingumo ministeriją, prašydamas peržiūrėti savo kaltinamąjį aktą, rašo korespondentas.

O du kiti kaltinamieji kreipėsi su apeliacija į Federalinį teismą, ir kitais metais Mon Repos teisėjai panaikino kaltinimą. Priežastis: daugybės perimtų telefoninių pokalbių, prijungtų prie bylos, vertimas nebuvo atliktas pagal taisykles. Kitaip tariant, kyla rizika, kad procesas gali būti sužlugdytas turint galvoje, jog visi kaltinimai pagrįsti telefoninių pokalbių turiniu, rašo straipsnio autorius.

Federalinis prokuroras gruzinų mafijos byloje Félixas Reinmannas iš naujo suformulavo kaltinimus, tačiau jis neturi šansų: pernai gruodį Federalinis baudžiamasis teismas vėl pasakė, kad kaltinimų nepakanka. Netgi naujai išvertus telefoninius pokalbius vertimas vis dar neatitinka teisinių standartų. Per vėlu. Teisėsauga padarė išvadas ir paleido į laisvę du kaltinamuosius motyvuodama tuo, kad jie visą laiką sėdėjo kalėjime, laukdami naujo teismo. Be to, kaltinamieji jau atsėdėjo uždaryti bausmės laiką, kuris jiems, greičiausiai, būtų skirtas įrodžius jų kaltę, rašo straipsnio autorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?