Debalcevėje separatistams padėjo ir Rusijos generolas

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:11 PM

Lankydamasis Budapešte Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šaipydamasis pareiškė, kad Ukrainai greičiausiai apmaudu mūšiuose nusileisti „kalnakasiams ir sunkvežimių vairuotojams“. Bet įrodymų, kad Rytų Ukrainoje veikia ir Rusijos reguliariosios pajėgos, netrūksta. Dabar Debalcevėje pastebėtas ir vienas Rusijos kariuomenės vadovų, skelbia Liga.net.

Skelbiamose nuotraukose pastebėtas Rusijos sausumos pajėgų vado pavaduotojas, generolas leitenantas Aleksandras Lencovas. Panašu, kad kruvinam Debalcevės šturmui šis aukšto rango Rusijos kariškis vadovavo apsimetęs vietos „milicijos“ atstovu.

Ironiška, kad A.Lencovas, kaip manoma, organizavęs Debalcevės apsiaustį ir šturmą, buvo užfiksuotas būtent propagandiniuose Rusijos žiniasklaidos vaizdo siužetuose ir nuotraukose.

A.Lencovas netgi pakalbinamas ir reporteriams prisistato kaip „Luhansko liaudies respublikos liaudies milicijos dalinio vadas“. Reportaže jis pasakoja apie į nelaisvę paimtus Ukrainos karius.

Tiesa, A.Lencovas į Rytų Ukrainą atvyko dar praėjusių metų rugsėjį. Soledaro mieste jis, atstovaudamas Rusijai, turėjo užtikrinti ankstesnių Minsko susitarimų įgyvendinimą.

Tačiau akivaizdu, kad generolo misija paprastu tarpininkavimu neapsiribojo.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.