„Pussy Riot" taikinys – ir JAV

Rusijos merginų pankroko grupė „Pussy Riot“, kurios narės kalėjo dėl Kremliaus išjuokimo, dažniausiai juokiasi iš Vladimiro Putino. Bet naujoje dainoje šaipomasi iš JAV policijos.

„Pussy Riot“ dabar sudaro duetas – N.Tolokonikova (kairėje) ir M.Aliochina.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Pussy Riot“ dabar sudaro duetas – N.Tolokonikova (kairėje) ir M.Aliochina.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-02-23 07:52, atnaujinta 2018-01-12 08:13

Ši feministinė grupė, kuri tu metu, kai buvo teisiama Rusijoje, sulaukė nemažai paramos Amerikoje, naująją dainą – pirmąją anglų kalba – skyrė Ericui Garneriui.

Šio juodaodžio vyro mirtis Niujorko policininkų rankose sukėlė didelio masto protestus visoje Amerikoje.

Daina vadinasi „I Can’t Breathe“ („Negaliu kvėpuoti“).

Tokie buvo paskutiniai E.Garnerio žodžiai, kuriuos jis ištarė vienam Niujorko policininkui laikant jo kaklą ir bandant jį areštuoti už neapmokestintų cigarečių pardavinėjimą.

„Niujorke temsta. Man reikia atsikvėpti“, – sakoma priedainyje. Paskui JAV muzikos žvaigždė Richardas Hellas cituoja paskutinius E.Garnerio žodžius ir kelis kartus pakartoja frazę: „Negaliu kvėpuoti.“

„Pussy Riot“ narės tvirtina matančios ryšį tarp E.Garnerio – vieno iš kelių neginkluotų afroamerikiečių, kurie pastaruoju metu mirė nuo policininkų rankos, – mirties ir smurtinės V.Putino politikos.

„Daina skiriama Ericui ir visiems tiems nuo Rusijos iki Amerikos ir visame pasaulyje, kurie kenčia nuo valstybės teroro, – nužudytiems, uždusintiems, mirusiems dėl karo ir visokio valstybės remiamo smurto“, – dedikacijoje rašo „Pussy Riot“.

Grupė taip pat nurodo, kad naujoji „Pussy Riot“ daina skiriama „politiniams kaliniams ir tiems žmonėms gatvėse, kurie kovoja už permainas“.

Dainos vaizdo klipe neišvengta ir Rusijos politikos.

„Pussy Riot“, kuri dabar yra anksčiau kalėjusių Marijos Aliochinos ir Nadeždos Tolokonikovos duetas, jame nusifilmavo su Rusijos policininkų uniformomis ir yra vaizduojamos laidojamos gyvos.

Klipo pradžioje parodomas cigarečių „Ruskaja vesna“ („Rusijos pavasaris“) pakelis ant žemės – tai užuomina į tai, ką „Pussy Riot“ vadina paramos Rusijos agresyviems kariniams veiksmams Ukrainoje judėjimu.

Alternatyviame klipe yra scenų iš paramos E.Garneriui mitingų, nufilmuotų praėjusių metų pabaigoje Niujorke, kur „Pussy Riot“ ir įrašė naująją dainą. (AFP, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.