Barbariškos pramogos: IS sugrąžino žiaurias egzekucijas

Per du tūkstančius metų Palmyros romėnų amfiteatre beveik niekas nepasikeitė. Sirijos istoriniame mieste vėl liejasi kraujas, o barbariškų žudynių stebėti susirenka žiaurumo ištroškusi minia.

Šiame amfiteatre vėl liejosi kraujas – šį kartą žudė ne romėnai, o teroristai.<br>„Reuters“ nuotr.
Šiame amfiteatre vėl liejosi kraujas – šį kartą žudė ne romėnai, o teroristai.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2015, 8:52 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:39 PM

Keturis tūkstantmečius skaičiuojantį miestą užėmę teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojai į amfiteatrą sugrąžino egzekucijas.

Trečiadienį džihadistai jame sušaudė 20 vyrų, apkaltintų rėmus Sirijos vyriausybės pajėgas, skelbia Sirijos žmogaus teisių stebėjimo agentūra.

„Islamo valstybės“ kovotojai vietos gyventojus pakvietė stebėti sušaudymo amfiteatre, kuris anksčiau buvo naudojamas kasmetiniam miesto festivaliui.

„Islamistai tyčia ten sukvietė daug žmonių, kad galėtų pademonstruoti savo galią šiose vietovėse“, – teigė agentūros vadovas Rami Abdelis Rahmanas.

Pranešimai apie šį atvejį kol kas nebuvo patvirtinti, tačiau „Islamo valstybės“ kovotojai jau yra pagarsėję savo žiauriomis viešomis egzekucijomis, kuriose susidoroja su radikalių įstatymų nesilaikančiais kitatikiais.

Džihadistų rėmėjai ir socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat gyrėsi skaičiumi žmonių, kurie stebėjo sušaudymą 2 tūkst. metų senumo amfiteatro liekanose.

Istorinį Palmyros miestą ekstremistai užėmė praėjusią savaitę. Mūšio metu buvo nukauta mažiausiai 200 miesto gynėjų, o dar 600 žmonių paimta į nelaisvę.

Kituose savo užimtuose miestuose Sirijoje ir Irake džihadistai nesvarstydami naikindavo viską iš eilės, o ypač kentėdavo senovės meno kūriniai, kuriuos kovotojai paskelbdavo stabmeldiškais.

Tačiau dabar „Islamo valstybė“ pažadėjo nesunaikinti Palmyros griuvėsių – tik „išvalyti iš jų statulas, kurias garbindavo eretikai“.

Rodos, kad jiems pagailo šio populiaraus UNESCO pasaulio paveldo objekto.

Jo sunaikinimas – jeigu jis įvyktų – būtų prilyginamas karo nusikaltimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.