Po homofobo pastoriaus kauke slėpėsi slaptas gėjus

Pastorius Matthew Makela daugelį metų vos pasitaikius progai peikdavo homoseksualus. Tačiau dabar paaiškėjo, kad po homofobo kauke slėpėsi slaptas gėjus.

M.Makela slėpė homoseksualumą.
M.Makela slėpė homoseksualumą.
M.Makela slėpė homoseksualumą.
M.Makela slėpė homoseksualumą.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Huffington Post“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jun 3, 2015, 8:15 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 2:12 PM

JAV Mičigano valstijos Midlando miesto Šv.Jono liuteronų bažnyčioje pamokslus apie esą nuodėmingus homoseksualus sakydavęs M.Makela jau pasitraukė iš pareigų. Mat tinklalapis „Queerty“ šią savaitę paskelbė nuotraukų ir įrašų iš mobiliosios programėlės „Grindr“ – joje užsiregistravę vyrai ieško vienos nakties nuotykių ir ilgesnių pažinčių su kitais vyrais.

„Queerty“ tvirtina, kad momentines ekrano nuotraukas gavo iš anonimo, kuris panoro paviešinti dvilypį dvasininko gyvenimą.

O veidmainiškumo M.Makelos kasdienybėje tikrai netrūko. Jis pastaraisiais metais nuolat svaidėsi homofobiškomis pastabomis apie gėjus ir translyčius asmenis.

Antai pernai lapkritį kitas pastorius viename Midlando laikraštyje paskelbė, kad „trauka prie tos pačios lyties asmens yra nuodėminga pagunda, kuriai reikia atsispirti, – taip, kaip pagundai vogti, meluoti ar per daug valgyti“.

M.Makela iškart sureagavo savuoju komentaru. Jis pasveikino kolegos mintį ir pridūrė, kad homoseksualumą galima lyginti su alkoholizmu.

Jau šių metų vasarį pastorius tinkle „Facebook“ pareiškė, kad „translyčių žmonių judėjimas padės iškrypėliams išnaudoti vaikus“. Tiesa, netrukus M.Makela šį įrašą ištrynė.

Apie M.Makelos atsistatydinimą pranešė vyresnysis Šv.Jono bažnyčios pastorius Danielis Kempinas.

„Informaciją apie jo nuodėmę skelbia tie, kurie nori pakenkti M.Makelos šeimai ir mūsų Bažnyčiai. Situacija ir taip sudėtinga, o dabar ji dar skausmingesnė“, – pareiškė D.Kempinas ir paragino parapijiečius nesidomėti apsimelavusio dvasininko istorija.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai paaiškėja, kad su homoseksualumu esą kovojantys JAV dvasininkai ir politikai iš tiesų patys yra gėjai.

2010 metais liuteronų pastorius Tomas Brockas buvo pašalintas iš Bažnyčios Mineapolyje, kai vietos žurnalas „Lavender“ paskelbė, kad jis lankėsi paramos grupės žmonėms, kurie nori atsikratyti potraukio prie tos pačios lyties asmenų, susitikimuose.

Anksčiau T.Brockas tvirtino, kad „Dievas sužlugdė Evangelikų liuteronų bažnyčios lyderių susitikimą pasiųsdamas tornadą, nes Bažnyčia liberaliai žvelgia į homoseksualius dvasininkus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.