Ukraina bando užspausti burną V. Putinui mažu delniuku

Vakarų pasaulis jau turi galimybę pažvelgti į įvykius Rytų Ukrainoje provakarietiškos krypties ukrainiečių akimis. Lietuvos Seime ketvirtadienį buvo pristatytas TV kanalo „Ukraine Today“ projektas. Šis kanalas bus matomas per kabelinę televiziją ir Lietuvoje.

„Ukraine today“ kanalo pristatymas Seime. Iš kairės: generalinė direktorė T.Puškova, ambasadorius V.Žovtenka, Seimo nariai B.Juodka ir E.Zingeris.<br>T.Bauro nuotr.
„Ukraine today“ kanalo pristatymas Seime. Iš kairės: generalinė direktorė T.Puškova, ambasadorius V.Žovtenka, Seimo nariai B.Juodka ir E.Zingeris.<br>T.Bauro nuotr.
Ukrainiečiai Vakarams pateiks savo požiūrį į įvykius šalies rytuose.<br>AP nuotr.
Ukrainiečiai Vakarams pateiks savo požiūrį į įvykius šalies rytuose.<br>AP nuotr.
„Ukraine today“ generalinė direktorė T.Puškova.<br>T.Bauro nuotr.
„Ukraine today“ generalinė direktorė T.Puškova.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Artūras Jančys

Jun 11, 2015, 9:52 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 1:24 AM

Kanalo generalinė direktorė Tatjana Pušnova paaiškino, jog „Ukraine Today“ yra informacinio karo su Kremliumi ginklas ir sumanytas kaip atsvara Rusijos propagandiniam kanalui Vakaruose „Russia today“. Naują ukrainiečių kanalą finansuoja Ukrainos oligarchas Igoris Kolomoiskis.

Ukraina kariauja dviem frontais. Pirmasis – tai tikras karas prieš Rusijos agresiją Rytų Ukrainoje. Bet mums tenka atremti ir įžūlias propagandines Kremliaus atakas, ant Ukrainos pilama dezinformacija, šmeižtas“, – teigė per kanalo pristatymą Seime Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenka.

Kanalas pirmiausia skirtas Europos ir Amerikos auditorijai. Laidos transliuojamos ukrainiečių ir anglų kalbomis, bet nuo rugpjūčio 24 dienos jis bus dubliuojamas ir rusų kalba.

Generalinė direktorė T.Puškova paaiškino pagrindinius kanalo uždavinius: duoti propagandinį atkirtį Rusijai, telkti Ukrainos visuomenę integracijai į Vakarus, telkti kaimyninių šalių visuomenes pasipriešinti informaciniam karui su Rusija.

„Ukraine today“ nėra tik TV kanalas, tai multimedijos struktūra. Mes turime ir savo tinklalapį, ir mobiliųjų telefonų programas“, – teigė T.Puškova. Laidose numatomos ne tik diskusijos ir naujienos, bet ir reportažai iš karštų taškų Ukrainos rytuose. Tiesa, medžiagą teiks kitų kanalų žurnalistai, savo reporterių „Ukraine Today“ pasiųsti į konflikto zoną neturi galimybių.

T.Puškova paaiškino, jog kanalo sistemoje kartu su techniniais darbuotojais dirba 50 žmonių.

Po renginio Seimo narys Emanuelis Zingeris sakė, kad tokių pajėgų atremti aršiam propagandiniam Maskvos antpuoliui – per mažai: “Ukrainiečių sumanymas geras ir teisingas, bet pajėgos per menkos, palyginti su tomis, kokias informacinio karo fronte turi Maskva. Ką reiškia 50 žmonių? Maždaug tiek dirba mūsų Seimo TV.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.