Lenkijoje – aistros dėl premjero posto

Lenkijoje artėjant spalį turintiems įvykti Seimo rinkimams kaista politinės aistros, pradėdamos rinkimų kampaniją pagrindinės partijos surengė suvažiavimus. Analitikai sako pasigendą naujų veidų valdančios „Piliečių platformos“ gretose, tuo metu opozicinė „Teisės ir tLeisingumo“ partija pateikė naują staigmeną, jeigu laimėtų rinkimus, premjere taptų iki šiol nedaug kam žinoma partijos lyderio Jaroslavo Kačinskio pavaduotoja – Beata Szydlo.

Beata Szydlo pretenduoja į Lenkijos premjerės postą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Beata Szydlo pretenduoja į Lenkijos premjerės postą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jolanta Paškevičiūtė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

2015-06-21 16:24, atnaujinta 2017-10-30 01:04

Seimo rinkimų kampanijos pradžia kai kam ji priminė Hillary Clinton rinkimų kampanijos startą. 52 m. B. Szydlo dabar yra Seimo narė, bet pasižymėjo tuo, kad sėkmingai vadovavo išrinktojo prezidento Andrzejaus Dudos rinkimų kampanijai. Juos daug kas sieja, taip pat ir studijos Krokuvos Jogailos universitete, kur B. Szydlo studijavo etnografiją ir istoriją.

„Didžiuojuosi, kas esu Jogailos universiteto absolventė. Dirbau įvairiose pareigose, bet visur – sąžiningai, todėl man nereikia iš savo darbotvarkės išbraukti susikompromitavusių asmenų, nes su jais niekada neturėjau reikalo“, – tikina partijos „Teisė ir teisingumas“ kandidatė į premjerus.

„Teisė ir teisingumas“ tikisi pakartoti stiprų Seimo rinkimų kampanijos startą kaip ir per prezidento rinkimus gegužę.

„Žinau, kad jau kalbama, jog būsiu valdoma iš antros eilės, nenoriu gaišti laiko tokioms nesąmonėms. Todėl prisistatau trumpai – esu Szydlo, Beata Szydlo“, – tikina kandidatė. Jeigu rinkimai vyktų šiandien, partija „Teisė ir teisingumas“ gautų 28 procentus balsų, o „Piliečių platforma“ – 26 proc., pastaruoju metu jos pozicijos kiek sutvirtėjo. Pradėdama partijos rinkimų kampaniją premjerė Ewa Kopacz pareiškė – „Piliečių platforma“ stengsis, kad nebūtų sukurta sumaišties vyriausybė.

„Lenkijai reikia „Piliečių platformos“, nes reikia saugumo jausmo. Saugumas turi būti politikos pagrindas, ypač, kai už mūsų sienų nesaugu. Taigi esame už saugumą ir sveiką protą. Lenkijai reikia permainų, bet negalime griauti to, ką sukūrėme per 25-erius metus“, – teigia E. Kopacz. Analitikus nuvylė tai, kad E. Kopacz nepateikė partijos rinkimų programos, tai padarys tik rugsėjį. „Piliečių platforma“ valdė aštuonerius metus, iki rinkimų liko dar keturi mėnesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.