Radikalai traukiasi iš Ukrainos valdančiosios koalicijos

Po balsavimo dėl naujos

Po balsavimo dėl naujos konstitucijos Ukrainos Radikalioji partija paskelbė paliekanti provakarietišką valdančiąją koaliciją.<br>Ria Novosti nuotr.
Po balsavimo dėl naujos konstitucijos Ukrainos Radikalioji partija paskelbė paliekanti provakarietišką valdančiąją koaliciją.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2015, 5:27 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:16 AM

Frakcija parlamente su savo 21 deputatu pereina į opoziciją, antradienį Kijeve pareiškė partijos lyderis Olegas Liaško. Ultranacionalistai per pirmadienį vykusį balsavimą buvo prieš konstitucijos reformą, kuri, be kita ko, numato didesnes autonomijos teises sukilėlių kontroliuojamiems regionams.

Po balsavimo prie Aukščiausiosios Rados kilo riaušės, nugriaudėjo sprogimas, per kurį buvo sužeista daugiau kaip 100 žmonių. Du nacionalinės gvardijos kariai žuvo.

Radikaliosios partijos, kuri Arsenijaus Jaceniuko vyriausybėje turėjo vieną ministrą, pasitraukimas, susilpnins narystės Europos Sąjungoje (ES) ir NATO siekiančią šalies vadovybę. Koalicija dabar formaliai turi 274 deputatus. Kad konstitucijos reforma būtų galutinai priimta, reikės iš viso 300 balsų.

Ukrainos valdančiajai koalicijai be prezidento Petro Porošenkos bloko ir A. Jaceniuko Liaudies fronto dar priklauso Savipagalbos partija ir buvusios premjerės Julijos Tymošenko Tėvynės partija. Atskiri deputatai pirmadienį taip pat pareiškė apie savo pasitraukimą iš koalicijos arba buvo iš jos pašalinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.