Žemėlapis, kuriame galite pamatyti, kiek valstybėse yra migrantų

Į Europą sausuma, laivais ir guminėmis valtimis nepaliaujamai plūsta tūkstančiai migrantų, o ES valstybės sutrikusios, kaip elgtis šio antplūdžio metu. Vieni žmonės migrantus sutinka išskėstomis rankomis ir yra pasirengę jiems atverti savo namų duris, kiti ima vis garsiau prieštarauti, niurzgėti ir plūstis. Žiniasklaidoje žmonės mato tiek daug įvairiausių su šia krize susijusių skaičių, kad gali visai sutrikti, rašo „The Independent“.

Paspaudę ant bet kurios šalies galite pamatyti, kiek ir kokios tautybės migrantų joje gyvena.<br>IOM nuotr.
Paspaudę ant bet kurios šalies galite pamatyti, kiek ir kokios tautybės migrantų joje gyvena.<br>IOM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2015, 9:31 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 3:28 AM

Tad Tarptautinė migracijos organizacija sudarė žemėlapį, kuriame galima išvysti kiekvienos šalies gyventojų tautinę sudėtį.

Panaudodama 2010 metų Pasaulio banko duomenis organizacija sukūrė įrankį, kuris leidžia keliais pelės spustelėjimais interneto vartotojams pamatyti kiekvienos šalies imigracijos ir emigracijos skaičius.

Šia vizualizacija naudotis labai paprasta. Tereikia pasirinkti, ar norite matyti migracijos skaičius į šalį ar iš jos, ir spustelėti ant jos žemėlapyje. Kiekvienas burbuliukas reiškia iki 20 tūkst. žmonių. Jei nuvesite ant jų rodyklę, matysite, kokia yra šių žmonių tautybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.