Japonijoje – Chiune Sugiharai skirta paroda

„Drąsa prisiminti: Holokaustas 1939-1945. Anne Frank ir Chiune Sugihara didvyriškumas“ . Taip pavadinta paroda, atidaryta Tokyo Metropoliteno meno centro salėje, susilaukė didelio Japonijos ir tarptautinės bendruomenės dėmesio.

Chiune Sugihara su šeima.<br>Archyvo nuotr.
Chiune Sugihara su šeima.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2015, 1:53 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:13 AM

Dokumentai, nuotraukos, Holokausto aukoms priklausę daiktai ir kiti reti eksponatai atskleidžia skaudžią istorinę Antrojo pasaulinio karo metų tikrovę ir bei žmonių, gelbėjusių žydus, didvyriškumą.

„Turime atminti Holokaustą ir milijonų nekaltų žmonių kančias, kurias liudija Anne Frank dienoraštis“, -- pabrėžė Lietuvos ambasadorius Egidijus Meilūnas, sakydamas kalbą parodos atidaryme spalio 8 dieną.

„Negalime pakeisti praeities, bet turime iš jos mokytis . Tokių kilnių asmenybių, kaip Japonijos konsulo Chiune Sugihara , Olandijos garbės konsulo Jan Zwartendik ir kitų žydų gelbėtojų, drąsa yra neblėstantis humanizmo pavyzdys ir ateities kartoms“, apie Japonijoje dar nedaugeliui žinomus faktus, atskleidžiančius dramatišką Lietuvos karo metų istoriją, didelę žydų bendruomenės netektį, pasakojo E.Meilūnas.

Vieno didžiausio Japonijoje – Soka universiteto kartu su Simono Wiesenthalio centru inicijuotą parodą drauge su Japonijos valstybės ir nevyriausybinės organizacijomis parėmė Lietuvos, Izraelio, Nyderlandų, Vokietijos, JAV, Prancūzijos ir Lenkijos ambasados Tokijuje. Paroda taip pat bus demonstruojama Hirošimoje ir dar dvidešimtyje kitų Japonijos miestų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.