Britų geradarius pašiurpino tai, ką pamatė migrantų stovykloje

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusio Pagalbos žmonėms fondo atstovai apsilankė migrantų įkurtoje Lamanšo stovykloje, kurią daug kas jau vadina „džiunglėmis“. Per sąsiaurį į Jungtinę Karalystę mėginę patekti migrantai čia pasistatė palapinių miestelį. Tai, ką čia rado labdaringos organizacijos nariai, juos paliko be žado, rašo „Daily Mail“.

Labdaros organizacijos vadovai pašiurpo pamatę, kaip su jų parama elgiasi migrantai.<br>AP nuotr.
Labdaros organizacijos vadovai pašiurpo pamatę, kaip su jų parama elgiasi migrantai.<br>AP nuotr.
Labdaros organizacijos vadovai pašiurpo pamatę, kaip su jų parama elgiasi migrantai.<br>AP nuotr.
Labdaros organizacijos vadovai pašiurpo pamatę, kaip su jų parama elgiasi migrantai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-14 16:14, atnaujinta 2017-10-10 01:52

Jie visi teigė, kad bėga „nuo karo ir mirties“, tačiau labdaringo fondo atstovai teigė, kad čia rado beveik vien tik ekonominius migrantus.

Iš viso šioje improvizuotoje stovykloje gyvena virš 4 tūkst. migrantų. Paramą pabėgėliams teikusios organizacijos nariai manė, kad glaudžiasi ištisos šeimos, pabėgę nuo karo ir kitų nelaimių.

Vis dėlto jie išvydo visai ne tai: beveik 95 proc. gyvenančių šiame palapinių miestelyje buvo suaugę, darbingo amžiaus vyrai.

Labdaros fondo atstovus dar labiau šokiravo migrantų elgesys su gauta parama iš humanitarinių organizacijų: jie mėtė ir degino drabužius bei maistą, kurių nenorėjo. Kai kur pūvantis maistas buvo sumestas į krūvą.

Kaip teigė britai, abdara buvo dalinama be jokios tvarkos, chaotiškai. Migrantams nepatikę daiktai tiesiog mėtėsi ant žemės.

Toks vaizdas privertė britų geradarius persvarstyti, ar iš tiesų verta ir toliau remti žmones šioje stovykloje. Čia apsilankęs Pagalbos žmonėms fondo direktoriaus pavaduotojas Kassimas Tokanas teigė, kad parama čia apsigyvenusiems migrantams greičiausiai apskritai bus atšaukta.

Vyras teigė, kad geriau jau skirti humanitarinę pagalbą žmonėms Jordanijoje, Libane ir Turkijoje, nei „sveikiems žmonėms, gyvenantiems čia“.

Labdaringos organizacijos tinklapyje buvo rašoma, kad Lamanšo stovykloje remiami žmonės, kurie yra „itin pažeidžiami, dėl konfliktų patyrę sužeidimus, kankinimus, badą ir yra prastos psichologinės būklės“.

Vis dėlto, po apsilankymo stovykloje K.Tokanas ir jo kolegos nuomonę pakeitė.

„Jie turi pakankamai maisto, pakankamai drabužių, kurie mėtosi visur. Panašu, kad šie žmonės atvykę iš saugių valstybių. Kai kurie net neturi paaiškinimo, kodėl išvyko. Jie nori vykti į Jungtinę Karalystę, kad gautų daugiau pinigų, užsitikrintų gerą ekonominę padėtį“, – tvirtino K.Tokanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.