Dėl moterų skundų Vokietijos klube pabėgėliai nelaukiami

Naktinis klubas Vokietijoje kelis kartus išvarė pabėgėlius iš savo patalpų ir susilaukė kaltinimų dėl rasizmo. Bet klubas pareiškė, kad taip paprasčiausiai bando apsaugoti ten besilinksminančias merginas, rašo „The Local“.

Klubas teisinasi, kad pabėgėlius išvarė dėl taisyklių nesilaikymo, o ne rasizmo.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Klubas teisinasi, kad pabėgėlius išvarė dėl taisyklių nesilaikymo, o ne rasizmo.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-13 20:00, atnaujinta 2017-10-04 13:29

Praėjusį penktadienį Bavarijos Bad Telco mieste įsikūrusio „Brucklyn“ klubo savininkas liepė prie įėjimo stovintiems apsauginiams į patalpas neįleisti grupelės jaunų vyrų.

Tos grupelės vyrukai lyg ir nieko blogo nepadarė, tačiau buvo viena problema – jie buvo prieglobsčio prašytojai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasakojama, kad situacija paaštrėjo, kai keletas vietinių lankytojų išvydę tokį elgesį išvadino apsaugos darbuotojus „nacių kiaulėmis“.

Bet įstaiga „Facebook“ pasisakyme paaiškino, kad pabėgėlių neįleido, kad „išlaikytų klube gerą atmosferą“.

„Tai akivaizdus rasizmo pavyzdys“, – sakė Miuncheno pabėgėlių tarybos narys Hamado Dipama.

„Visiškai nepriimtina nubausti visą grupę dėl kelių žmonių veiksmų – būtent tai yra rasizmas“, – tėsę jis.

„Visiškai absurdiška, kad jie su žmonėmis, kurie atvyko iš visiškai skirtingų pasaulio kampelių, elgiasi vienodai. Žinoma, būtų pakankamai blogai jei jie vienodai elgtųsi ir su visais žmonėmis atvykusiais iš tos pačios šalies“, – piktinosi H.Dipama.

Bet klubas „Facebook“ bandė išaiškinti, jog taip elgėsi ne rasistiniais pagrindais.

„Mums niekada nerūpėjo, kokia yra lankytojų religija, iš kur jie kilę ar odos spalva. Kiekvienas gali įeiti, jei gerbia kelias esmines ir savaime suprantamas taisykles“, – aiškinama pasisakyme.

Socialiniame tinkle įmonė pasakojo, jog tuomet, kai 2015 metų pradžioje į Bad Telcą atvyko pirmieji pabėgėliai, naktinis klubas juos nesvarstydamas įleido, kaip ir visus kitus klientus.

Bet jauni Vokietijoje prieglobsčio prašantys vyriškiai ėmė priekabiauti prie klube laiką leidžiančių moterų, sekiodavo jas į tualetą, vadindavo „prostitutėmis“ ir siūlydavo pinigų už seksualines paslaugas.

Tad naktinis klubas susidūrė su dilema: jie galėtų ignoruoti tokį elgesį ir prarasti vis daugiau klienčių, nes merginos vis mažiau nori ten lankytis.

Kitas galimas sprendimas yra „įleisti į vidų tik nustatytą pabėgėlių skaičių. Tokiu būdu merginos gali jaustis maloniau“. Žinoma, įstaiga supranta, kad taip elgdamasi susilauks kaltinimų rasizmu.

Bet H.Dipama mato ir trečią alternatyvą, kuri yra akivaizdi.

„Žinoma, jog yra nepriimtina, kad jie priekabiauja prie moterų, bet taip elgiasi ir baltaodžiai vyrai. Tad klubas turėtų reaguoti į kiekvieną atvejį, kai moteris ateina pasiskųsti, individualiai, vietoj to, kad aklai teistų“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.