Varšuvos mokiniai ruošis kovai prieš teroristus ir migrantus

Netoli Varšuvos įsikūrusi mokykla nuo rugsėjo pradės naują kursą, kuriame vaikus mokys ne tik matematikos, bet ir karinio parengimo. Mokiniai ruošis ginti Lenkiją nuo galimų teroro aktų ir migrantų.

Lenkijos moksleiviai kiekvieną savaitę praleis 6 valandas mokydamiesi šaudyti.<br>„123rf.com“ nuotr.
Lenkijos moksleiviai kiekvieną savaitę praleis 6 valandas mokydamiesi šaudyti.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Newsweek“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 25, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:22 PM

Milianuveko vidurinės mokyklos direktorius Zbigniewas Reluga tikino, kad naujas patobulintas kursas buvo sukurtas reaguojant į besikeičiančią situaciją Lenkijoje ir pasaulyje.

„Nesu nusistatęs prieš pabėgėlius, bet kai žinai, kaip apsiginti, jautiesi saugesnis. Tai, kas įvyko Prancūzijoje ir Belgijoje, rodo, kad turime būti pasiruošę“, – aiškino mokyklos vadovas.

Regis, nemažai vaikų jau užsirašė lankyti šias pamokas. Anot Z.Relugos, savigynos kursas bus skirtas jaunuoliams, kurie jaučiasi Lenkijos patriotais.

„Kai žmonės vaikšto su uniforma, net ir vagių mažiau. Be to, tikras vyras turi ne tiktai dovanoti moteriai gėlių, bet ir mokėti ją apginti“, – tikino pedagogas.

Visi kursą pasirinkę moksleiviai kiekvieną savaitę net šešias valandas praleis šaudydami tikrais šoviniais.

„Aš esu įsitikinęs, kad jaunuolis turi išmokti laikyti, užtaisyti ginklą. Bet dauguma jaunų žmonių dabar net nežino, kas yra saugiklis“, – piktinosi mokyklos direktorius.

Lenkijos moksleiviai mokysis ne tiktai šaudyti, bet ir tam tikrų šalies istorijos skyrių, kurie, anot Z.Relugos, mokys didžiuotis Lenkija ir kariuomene.

Be to, vaikai taip pat bus mokomi įvairių kalbų, nes jos gali praversti pasienyje, ir bendrojo fizinio pasirengimo.

Milianuvekas – ne vienintelis miestas, kuris nuo rugsėjo ruoš mokinius karui. Panašūs Lenkijos gynybos ministerijos finansuojami kursai bus dėstomi Vroclave ir kituose miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.