Prokurorai: Pietų Korėjos prezidentės draugė piktnaudžiavo valdžia

Pietų Korėjos prezidentės

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-11-20 08:42, atnaujinta 2017-04-17 12:31

Prokurorų nuomone, Choi Soon-sil naudojosi savo padėtimi ir įtaka tam, kad priverstų didžiąsias šalies korporacijas aukoti milijonus JAV dolerių dviem su ja susijusiems fondams – „Mir“ ir „K-Sports“.

Prokuratūros duomenimis, pati šalies prezidentė Park Geun-hye galėjo atlikti savo draugės bendrininkės vaidmenį, prisidėdama prie jos neteisėtų veiksmų, ir šalies teisėsaugos institucijos ketina šią versiją patikrinti.

Anksčiau buvo atliktos kratos nekomerciniuose fonduose, susijusiuose su Choi Soon-sil, taip pat kelių prezidentės padėjėjų, įtariamų talkininkavimu prezidentės draugei, namuose.

Skandalas kilo po to, kai spalio pabaigoje JTBC kabelinės televizijos žurnalistai aptiko vieno Seulo viešbučio šiukšlių konteineryje planšetę, kurioje rasta 200 slaptų 2012-2014 m. dokumentų. Tarp jų buvo ir 44 prezidentės Park Geun-hye kalbų juodraščiai. Paaiškėjo, kad jos kalbas redagavo prezidentės draugė Choi Soon-sil, kurią opozicija vadina „būrėja“.

Šeštadienį dešimtys tūkstančių žmonių susirinko centrinėje Seulo aikštėje, reikalaudami, kad atsistatydintų Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye. Antivyriausybinėje manifestacijoje dalyvavo Pietų Korėjos profsąjungų ir studentų organizacijų atstovai, opozicinių partijų nariai. Tai jau ketvirtoji pastarąjį mėnesį didelė protesto akcija Seule už šalies vadovės atsistatydinimą.

Apklausų duomenimis, Pietų Korėjos prezidentę remia tik 5 procentai šalies gyventojų, o jos veikla nepatenkintų piliečių skaičius išaugo iki 90 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.