Donaldas Trumpas pareiškė pasitikėjimą JAV žvalgyba

Šeštadienį JAV prezidentas

Šeštadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas apsilankė Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) būstinėje ir pareiškė paramą jos pareigūnams.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Šeštadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas apsilankė Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) būstinėje ir pareiškė paramą jos pareigūnams.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 11:56 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 5:20 PM

JAV prezidentas susilaukė kritikos už tai, kad kalbėdamas prie žuvusiems CŽV agentams pagerbti skirtos atminimo sienos dar kartą užsipuolė žiniasklaidą. Tačiau D.Trumpas neužsiminė apie anksčiau žvalgybos agentūroms pareikštą kritiką. Jos tvirtino, kad Rusija kišosi į JAV prezidento rinkimus ir padėjo D.Trumpui nugalėti rinkimuose.

„Nėra jokio kito žmogaus, kuris labiau nei Donaldas Trampas pasitikėtų žvalgybos bendruomene ir CŽV“, – sakė JAV prezidentas D.Trumpas bei kaltino žiniasklaidą bandymu kurstyti nesantaiką.

Po susitikimo su CŽV vadovybe D.Trumpas teigė, kad JAV pastangos kovoti su terorizmu buvo „prislopintos“. Jis pažymėjo, kad terorizmo grėsmė pasiekė „nematytą blogio lygį“.

JAV prezidentas taip pat apkaltino žiniasklaidą pateikus neteisingus duomenis apie tai, kiek žmonių stebėjo jo inauguraciją Vašingtone. Nors aukščiausi CŽV vadovai tylomis sutiko tokius D.Trumpo teiginius, tačiau pasigirdo pritariamieji šūksniai iš 400 darbuotojų, klausiusių prezidento kalbos.

Tuo metu buvęs CŽV direktorius Johnas Brennanas tikino esąs nuliūdęs bei pasipiktinęs tuo, kad D.Trumpas aukštino save stovėdamas priešais žuvusių CŽV agentų atminimo sieną ir dėl to turėtų jausti gėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.