Lotynų Amerikos lyderiai kritikuoja Donaldą Trumpą

Dominikos Respublikoje susitikę

D.Trumpas sulaukė griežtos kritikos iš Lotynų Amerikos šalių lyderių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas sulaukė griežtos kritikos iš Lotynų Amerikos šalių lyderių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2017, 3:57 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:36 AM

Lotynų Amerikos ir Karibų regiono valstybių bendrijos (CELAC) viršūnių susitikimo metu lyderiai ragino D.Trumpą gerbti migrantų žmogaus teises.

„Sienų statymas nėra būdas sustabdyti migraciją. Problemą galima išspręsti rodant solidarumą, žmogiškumą, kuriant taiką ir gerovę visiems pasaulyje. Kol nebus susidorota su turto paskirstymu, tol neišspręsime socialinių pasaulio problemų“, – teigė Ekvadoro prezidentas Rafaelis Correa.

Anot Kubos prezidento Raulis Castro, Kuba viliasi ir toliau normalizuoti santykius su JAV, tačiau pabrėžė, kad šalis nedarys šalies suverenumą paveikiančių nuolaidų.

„Kuba ir Jungtinės Valstijos gali bendradarbiauti ir gyventi šalia civilizuotai, gerbdami vieni kitų skirtumus ir skatindami viską, kas yra naudinga abiem šalims ir žmonėms. Tačiau JAV neturėtų tikėtis, kad norint tai pasiekti, Kuba padarys Jungtinėms Valstijoms nuolaidų, susijusių su nepriklausomybe ir suverenumu“, – sausio 20-ąją D.Trumpui perėmus JAV prezidento pareigas sakė R. Kastras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.