Michailas Gorbačiovas perspėjo: „Pasaulis rengiasi karui“

[[ge:lrytas:lrytas:319593]]

M.Gorbačiovas tvirtino, kad pasaulis rengiasi karui.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
M.Gorbačiovas tvirtino, kad pasaulis rengiasi karui.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 12:53 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:27 AM

Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas aptarė dabartinę įtampą tarp Vakarų ir Rusijos ir pareiškė, kad, jo nuomone, pasaulis rengiasi karui. Anot M.Gorbačiovo, nusiginkluoti būtina dabar.

Dėl to buvęs Komunistų partijos vadovas ragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir JAV prezidentą Donaldą Trumpą pasmerkti branduolinį karą ir pradėti nusiginkluoti, skelbia „The Independent“.

„Šiandien pasaulis yra pilnas problemų. Politikai atrodo sutrikę, – 85 metų M.Gorbačiovas rašo straipsnyje žurnalui „Time“. – Tačiau nėra jokios rimtesnės problemos už politikos militarizaciją ir naująsias ginklavimosi lenktynes. Šių pražūtingų lenktynių sustabdymas turi būti mūsų prioritetas. Dabartinė situacija – pernelyg pavojinga.“

M.Gorbačiovas taip pat užsiminė, kad šalių biudžetai nebėra pakankami norint užtikrinti būtiniausius gyventojų poreikius, tačiau gynybai skiriamos lėšos auga ir toliau. Be to, buvęs SSRS lyderis pabrėžė, kad vis garsiau viešojoje erdvėje skamba karinė retorika.

„Politikai ir karininkai kalba vis karingiau, o gynybos doktrinos darosi pavojingesnės, – perspėjo M.Gorbačiovas. – Komentatoriai ir asmenys, pasirodantys televizoriaus ekrane, irgi prisidėjo prie karingo choro. Atrodo, kad pasaulis rengiasi karui.“

2016 metų rugsėjo mėnesio duomenimis, JAV turi 1367 strategines branduolinių ginklų galvutes, o Rusija – 1796. Todėl, pasak M.Gorbačiovo, atsakomybę nusiginkluoti turi prisiimti būtent JAV prezidentas D.Trumpas ir Rusijos prezidentas V.Putinas.

„Dabar yra metas, kai būtina apsispręsti“, – pareiškė M.Gorbačiovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.