Kremliui teko aiškintis dėl rusų rašytojo, išvykusio kariauti separatistų pusėje

„Kremliuje nenorėtume komentuoti informacijos apie Rusijos piliečius, dėl įvairių priežasčių vykstančius į nepripažintas respublikas“, – tikino Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, paklaustas, kodėl rašytojas Zacharas Prilepinas tapo bataliono vado pavaduotoju Donecke, rašo tvrain.ru.

Rusų rašytojas Z.Prilepinas.<br>RIA Novosti/Sputnik nuotr.
Rusų rašytojas Z.Prilepinas.<br>RIA Novosti/Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 10:27 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:20 AM

„Jeigu Rusijos ar ir kitų šalių piliečiai, nusprendžia nuvykti į nepripažintas respublikas ir ten veikti, mes galime konstatuoti šį faktą, tačiau komentuoti jo nenorėtume“, – tvirtino D.Peskovas.

Pirmadienį Z.Prilepinas televizijos kanalui „Dožd“ pasakojo, kad Donecke užima specialiosios paskirties bataliono vado pavaduotojo pareigas. Šis batalionas buvo suformuotas 2016 m. spalį.

Paklaustas, ar dalyvavo mūšiuose kartu su bataliono kariais, Z.Prilepinas atrėžė, kad jo pareigos – „ne vaikų darželio auklės“.

„Ar jūs iš viso suprantate, ko klausiate. Esu vado pavaduotojas, negaliu nedalyvauti. Batalionas vykdo karines užduotis“, – aiškino Z.Prilepinas.

Anksčiau rašytojas dalyvavo tiekiant į konflikto zonas Rytų Ukrainoje humanitarinę pagalbą. Be to, jis organizuodavo Rusijos kultūros atstovų vizitus Rytų Ukrainoje. Z.Prilepinas, kurio tikrasis vardas Jevgenijus Prilepinas, yra 41-erių rusų rašytojas ir žurnalistas. Karinių veiksmų patirties įgijęs Čečėnijoje ir Dagestane. Taip pat tarnavo specialiose OMON pajėgose.

Įdomu tai, kad dar 2010 m. rašytojas kritikavo Rusijos valdžią ir prezidentą V.Putiną, tikindamas, kad jis „yra sistema, kuri turi pasitraukti“. Tačiau po Krymo aneksijos jis pakeitė savo nuomonę ir teigė „nebeturįs nieko prieš valdžią, nes galų gale Rusijoje viskas keičiasi taip, kaip jis svajojo ir apie ką rašė nuo dešimtojo dešimtmečio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar už M. Navickienės skandalo kyšo Prezidentūros ausys?