Michailas Gorbačiovas mylimai Alpių vilai ištarė „sudie“

Pirmasis ir paskutinis Sovietų Sąjungos prezidentas, Nobelio taikos premijos laureatas Michailas Gorbačiovas, taręs lemiamą žodį Vokietijos suvienijimui, dabar su ja atsisveikina. Lyderio numylėta rezidencija Bavarijos Alpėse parduodama.

Ši pilaitę primenanti M.Gorbačiovo rezidencija bus perleista į kito šeimininko rankas. Už ją prašoma 7 milijonų eurų.
Ši pilaitę primenanti M.Gorbačiovo rezidencija bus perleista į kito šeimininko rankas. Už ją prašoma 7 milijonų eurų.
86-erių politiko sveikata yra pernelyg silpna, kad jis galėtų leistis į kelionę iš Maskvos į Vokietiją, kur anksčiau mėgdavo pabūti vienas.
86-erių politiko sveikata yra pernelyg silpna, kad jis galėtų leistis į kelionę iš Maskvos į Vokietiją, kur anksčiau mėgdavo pabūti vienas.
Daugiau nuotraukų (2)

„Bunte“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-03-12 10:13, atnaujinta 2017-04-08 03:50

Buvęs Sovietų Sąjungos komunistų partijos lyderis M.Gorbačiovas, kurį vokiečiai vadina tiesiog Gorbiu, parduoda savo įspūdingą vilą prie Tegernzė.

Apie 50 kilometrų į pietus nuo Miuncheno tyvuliuojantis vandens telkinys priskiriamas prie švariausių Bavarijos ežerų, o vaizdai čia – kvapą gniaužiantys.

M.Gorbačiovo šeimos teigimu, 86-erių politiko sveikata yra pernelyg silpna, kad jis galėtų leistis į kelionę iš Maskvos į Vokietiją, kur anksčiau mėgdavo pabūti vienas.

Vietos meras pasakojo, kad atvykęs į savo vilą M.Gorbačiovas mėgdavo privatumą, dažniausiai ilsėdavosi be savo šeimos.

Tiesa, apylinkių gyventojai prisimena ne kartą su juo susidūrę akis į akį parduotuvėse, kavinėse.

Nedideliame, mažiau negu 6 tūkstančius gyventojų turinčiame Rotacho-Ėgerno mieste stūksanti M.Gorbačiovui priklausanti pilaitė „Hubertus“ dabar parduodama už 7 milijonus eurų.

Teigiama, kad tarp potencialių būsto pirkėjų – Rusijos verslininkas Ališeras Usmanovas, kuris jau turi nekilnojamojo turto šioje Vokietijos srityje.

1908-aisiais pastatytas 636 kvadratinių metrų būstas su bokšteliu, iš kurio galima žvalgytis po apylinkes, išsidėstęs per tris aukštus.

Čia įrengti keturi miegamieji su drabužine, taip pat sauna, biblioteka.

Yra ir darbo kambarys, iš kurio iš Sovietų Sąjungos prezidento posto pasitraukęs M.Gorbačiovas telefonu kalbėjosi su viso pasaulio politikais.

Lyderio svečiams buvo skirti 185 kv. metrų svečių namai. Žemės sklypo, kuriame stovi pilaitė „Hubertus“, dydis – 2655 kvadratiniai metrai.

Nekilnojamojo turto objektą Gorbačiovai įsigijo prieš dešimtmetį, o dabar oficialiai namas prie Tegernzė priklauso 60-metei M.Gorbačiovo dukteriai Irinai Virganskajai.

M.Gorbačiovo sutuoktinė Raisa Gorbačiova mirė būdama 67 metų nuo ūmios leukemijos formos Miunsterio mieste Vokietijoje.

Gorbačiovų duktė I.Virganskaja turi dvi dukteris, anūkę ir gyvena su antruoju vyru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.