Rusijos atstovas Jungtinėse Tautose pratrūko ir ėmė plūsti savo kolegą: „Žiūrėk man į akis“

V.Safronkovas ėmė plūsti Jungtinės Karalystės atstovą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Safronkovas ėmė plūsti Jungtinės Karalystės atstovą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 3:21 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:38 PM

Trečiadienį Rusijos atstovas Vladimiras Safronkovas kalbėdamas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje užsipuolė savo kolegą iš Jungtinės Karalystės Matthew Rycroftą.

Rusija vetavo Jungtinių Tautų rezoliuciją, kuri būtų pareikalavusi Sirijos vyriausybės bendradarbiauti vykdant tyrimą dėl įtariamos cheminės atakos šalies šiaurės vakaruose.

Prieš balsavimą M.Rycroftas apkaltino Rusiją „gėdingu Basharo al-Assado režimo palaikymu“ ir „veto teisės piktnaudžiavimu“. Jis taip pat pridūrė netekęs pasitikėjimo Rusija dėl jos palaikymo Sirijos prezidentui.

Į šiuos žodžius V.Safronkovas reagavo itin aštriai. Jis nepagarbiai kreipėsi į britą aiškindamas, kad Jungtinė Karalystė bijo Rusijos ir JAV santykių pagerėjimo. Taip pat pakeltu tonu liepė M.Rycroftui „nenusukti žvilgsnio, kai su juo yra kalbama“.

Rusas padėkojo JT specialiajam pasiuntiniui Sirijoje Staffanui de Misturai už pastangas išspręsti konfliktą šioje šalyje, tačiau tuomet ėmė žerti kritiką M.Rycrofto adresu.

„Jungtinės Karalystės atstovo pareiškimas parodė, kad jis tik ir galvoja apie jūsų pastangų sužlugdymą, nenorą plėtoti politinį sprendimo procesą, sukelti konfrontaciją ir priešpriešą. O viskas dėl to, kad jūs išsigandote, praradote ramų miegą vien nuo minties, kad mes galime bendradarbiauti su JAV.

Jūs jo bijote! Viską darote tik tam, kad bendradarbiavimas būtų sužlugdytas“, – kalbėjo Rusijos atstovas.

Toliau, kreipdamasis į M.Rycroftą „tu“, jis, atrodo, visai prarado savitvardą.

„Žiūrėk į mane! Nenusuk žvilgsnio! Ko nusuki žvilgsnį? Būtent todėl tu šiandien nekalbėjai apie politinius procesus. Tyčia neklausei S.De Misturos kalbos. Ką jūs padarėte, kad ugnis būtų nutraukta? Priimate Londone ir Paryžiuje grupuotes?“ – šaukė V.Safronkovas.

Pasak jo, Jungtinės Karalystės atstovas labiau suinteresuotas B.al-Assado režimo sužlugdymu nei JT narių pozicijos išklausymu.

„Tu šiandien įžeidinėjai Siriją, Iraną, Turkiją, kitas šalis. Raginu laikytis susirinkimo tvarkos. Nedrįsk daugiau įžeidinėti Rusijos!“ – pakeltu tonu kalbėjo V.Safronkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.