Nuo slaptos šeimos – iki patrioto kaukės: atskleidė pribloškiančią Kremliaus ruporo V. Solovjovo veidmainystę

Pagrindinis Kremliaus propagandininkas 59-erių Vladimiras Solovjovas su garsia Rusijos krepšininke Svetlana Abrosimova yra sukūręs slaptą šeimą, bet jų bendro gyvenimo detalės dangstomos valstybiniu lygiu.

V.Solovjovas yra pelnęs didžiulį V.Putino palankumą: iš jo rankų 2013 metais priėmė aukštą Rusijos valstybinį apdovanojimą – Garbės ordiną.<br> lrytas.lt montažas.
V.Solovjovas yra pelnęs didžiulį V.Putino palankumą: iš jo rankų 2013 metais priėmė aukštą Rusijos valstybinį apdovanojimą – Garbės ordiną.<br> lrytas.lt montažas.
V.Solovjovas yra pelnęs didžiulį V.Putino palankumą: iš jo rankų 2013 metais priėmė aukštą Rusijos valstybinį apdovanojimą – Garbės ordiną.<br>„Kremlin.ru“ nuotr.
V.Solovjovas yra pelnęs didžiulį V.Putino palankumą: iš jo rankų 2013 metais priėmė aukštą Rusijos valstybinį apdovanojimą – Garbės ordiną.<br>„Kremlin.ru“ nuotr.
Pagrindinis Kremliaus propagandininkas V.Solovjovas vadina Ameriką didžiausiu pasaulio blogiu, bet S.Abrosimova jųdviejų dukteris pagimdė būtent JAV.<br>„Ria Novosti“ nuotr.
Pagrindinis Kremliaus propagandininkas V.Solovjovas vadina Ameriką didžiausiu pasaulio blogiu, bet S.Abrosimova jųdviejų dukteris pagimdė būtent JAV.<br>„Ria Novosti“ nuotr.
Krepšinio aikštėse S.Abrosimova yra iškovojusi daug titulų.<br>„Ria Novosti“ nuotr.
Krepšinio aikštėse S.Abrosimova yra iškovojusi daug titulų.<br>„Ria Novosti“ nuotr.
Pagrindinis Kremliaus propagandininkas V.Solovjovas vadina Ameriką didžiausiu pasaulio blogiu, bet S.Abrosimova jųdviejų dukteris pagimdė būtent JAV.<br>TASS nuotr.
Pagrindinis Kremliaus propagandininkas V.Solovjovas vadina Ameriką didžiausiu pasaulio blogiu, bet S.Abrosimova jųdviejų dukteris pagimdė būtent JAV.<br>TASS nuotr.
Šių prašmatnių vilų kvartale Sočyje, Juodosios jūros pakrantėje, įsikūrusi S.Abrosimova. Čia lankosi ir V.Solovjovas.<br>„Arfa-hotel.ru“ nuotr.
Šių prašmatnių vilų kvartale Sočyje, Juodosios jūros pakrantėje, įsikūrusi S.Abrosimova. Čia lankosi ir V.Solovjovas.<br>„Arfa-hotel.ru“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 12, 2023, 9:53 PM, atnaujinta Aug 13, 2023, 1:15 PM

Šį faktą ir ant Vakarų be paliovos pamazgas pilančio V.Solovjovo dviveidiškumą atskleidė kalinamo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygiai iš Kovos su korupcija fondo, paskelbę išsamų tyrimą su nepaneigiamais įrodymais.

Dabar 43-ejų 188 cm ūgio buvusiai krepšininkei S.Abrosimovai Sočyje priklauso 650 kv. metrų ploto pusės milijardo rublių (apie 5 mln. eurų) vertės vila, kurioje dažnai lankosi ir V.Solovjovas.

Tačiau informacija apie vilos savininkę buvo pašalinta iš „Rosreestr“ – ši Valstybinė registracijos, kadastro ir kartografijos federalinė tarnyba kaupia duomenis apie visą Rusijoje esantį gyventojų ir įmonių turtą (kaip Registrų centras Lietuvoje).

Tarp kaimyninių sklypų, išsidėsčiusių ant Juodosios jūros kranto, yra vieno iš Vladimiro Putino kariuomenės vadų Ukrainoje generolo Sergejaus Surovikino žmonos namas, Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo sūnaus Andrejaus vila, taip pat buvusio Federalinės saugumo tarnybos (FST) Veiklos aprūpinimo tarnybos vadovo būstas.

Informacija apie šių namų šeimininkus „Rosreestr“ taip pat įslaptino – duomenų bazėje elitinio turto savininkais įvardijama Rusijos Federacija.

Kas yra tikrieji vilų šeimininkai, tyrėjams pavyko nustatyti remiantis anksčiau viešai prieinamais šio prabangaus nekilnojamojo turto plėtotojo duomenimis apie pirkėjus.

„Galbūt Svetlana iš tikrųjų yra ne tik buvusi krepšininkė, bet ir itin slapta FST arba Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) darbuotoja, turinti generolo laipsnį? Gal ji yra Gynybos ministerijos darbuotoja ir tarp „YouTube“ kanalo vedimo slapta vadovauja daliniui Donbase? Kodėl S.Abrosimova, tiesiog ilgametė sportininkė, baigusi karjerą, yra taip saugoma valstybės?

Kodėl Rusijos valstybė ją tiesiog prilygino Patruševų ir Surovikinų šeimoms?“ – klausia tyrimo autoriai.

Daug santuokų ir vaikų

V.Putino šlovintojas jau daugiau kaip du dešimtmečius oficialiai yra vedęs Helgą Sepp-Solovjovą, o iš trijų skirtingų santuokų iš viso turi 8 vaikus.

Su pirmąja žmona Olga jis 1986 m. susilaukė dukters Polinos, o 1998 m. – sūnaus Aleksandro. Antroje santuokoje su Julija 1991 m. gimė duktė Jekaterina.

Su Pavolgio vokiečių, estiškų ir žydiškų šaknų turinčia H.Sepp-Solovjova propagandininkas susituokė 2001 m.

Juodu turi penkis vaikus: Daniilas gimė 2001 m., Sofija Betina – 2003 m., Emma Esther – 2006 m., Vladimiras – 2010 m., Ivanas – 2012 m.

Sudėliojus naujų faktų grandinę paaiškėjo, kad V.Solovjovas turi ir ketvirtą, tiesa, neoficialią, šeimą su S.Abrosimova.

Bendrą propagandininko ir olimpinių žaidynių, pasaulio bei Europos krepšinio čempionatų prizininkės gyvenimą liudija duomenys apie sutampančius skrydžius, bendrus vizitus pas gydytojus ir to paties vairuotojo paslaugas.

Pavyzdžiui, vienos Maskvos klinikos duomenų bazėje yra išrašai apie V.Solovjovo ir S.Abrosimovos tą pačią dieną drauge atliktus koronaviruso testus 2021 m. liepą ir lapkritį.

Abiejų pacientų dokumentuose nurodomas toks pat gyvenamosios vietos Maskvoje adresas.

Šio buto Maršalo Žukovo gatvėje šeimininke anksčiau buvo įrašyta S.Abrosimova, bet vėliau duomenis „Rosreestr“ įslaptino – savininke nurodoma Rusijos Federacija.

JAV lankydavo mylimąją

2017-ųjų birželio mėnesį S.Abrosimova JAV pagimdė dvi dukras, nurodomas jų tėvo vardas – Vladimiras.

Jungtinėse Valstijose pasaulį išvydę asmenys automatiškai įgyja teisę į šios šalies pilietybę.

Be to, ir pati S.Abrosimova, nuo 1997 m. studijavusi Konektikuto universitete, o paskui ilgai žaidusi WNBA, turi amerikietišką pasą – tyrėjai rado duomenų apie jį oro bendrovės „Aeroflot“ keleivių duomenų bazėje, kai sportininkė skraidydavo už Atlanto.

Beje, V.Solovjovo antroji dukra Jekaterina 1991 m. gimė taip pat JAV.

Pats Kremliaus ruporas, savo propagandiniuose šou dergiantis Vakarų šalis ir šlovinantis rusišką nacionalizmą, iki karo Ukrainoje pats mėgdavo lankytis už Atlanto, netgi yra viešai sakęs, kad JAV jam patinka.

Tačiau nei anksčiau, nei po to V.Solovjovas neskraidė į JAV taip dažnai, kaip 2017 m., kai S.Abrosimova ten susilaukė dvynių – per metus užfiksuotos bent penkios tokios kelionės.

Pati S.Abrosimova į JAV nuskrido 2016 m. gruodį ir kitų metų vasarą jau sugrįžo į Maskvą drauge su naujagimėmis Margarita bei Marina Abrosimovomis.

Duomenys iš „Aeroflot“ sistemos rodo, kad anksčiau V.Solovjovas ir S.Abrosimova yra skraidę į JAV tais pačiais reisais.

Akiratyje – krepšinis

„Tai vis dar gali būti koks nors beprotiškas sutapimas: maža ką, gal V.Solovjovas ir S.Abrosimova yra bičiuliai, galbūt jie kartu užsiima verslu. Tačiau daugybę detalių šiame paveiksle gali papildyti sena ir pamiršta istorija apie tai, kaip V.Solovjovas kovojo už S.Abrosimovą prieš dešimtmetį“, – teigiama Kovos su korupcija fondo tyrime.

Buvęs Rusijos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Borisas Sokolovskis pasakojo, kad V.Solovjovas pasikvietė jį susitikti ir ėmė grasinti: jeigu S.Abrosimova nebus įtraukta į 2012-ųjų Londono žaidynių olimpinę rinktinę, treneris turės problemų.

„Jeigu nepaimsi S.Abrosimovos į komandą, mes tau padarysime juodą „piarą“, – sakė propagandininkas.

Bet tada 32-ejų puolėja vis tiek nepateko į Rusijos rinktinę. O kas vyko toliau, nesunku patikrinti iš atvirų šaltinių.

V.Solovjovas aiškiai nejuokavo. Radijo stotyje „Vesti FM“ jis transliavo visą laidą apie Rusijos krepšinio nuosmukį (Londone rusės užėmė 4-ąją vietą), kurioje apšaukė B.Sokolovskį beviltišku, apkaltino jį nužudžius ištisą žaidėjų kartą ir jos viltis.

Socialiniame tinkle „Twitter“ V.Solovjovas Rusijos rinktinės trenerį pavadino olimpinių vilčių duobkasiu, ragino jo atsikratyti, išvyti lauk.

Londono žaidynės praėjo, bet V.Solovjovo aistra krepšiniui, tiksliau S.Abrosimovai, niekur nedingo.

Prieš akis iškilo daug įdomesnis tikslas – Rusijos krepšinio federacijos (RKF) vadovo kėdė.

S.Abrosimova viešai pareiškė, kad dėl šio posto baigia sportinę karjerą ir sieks vadovauti federacijai.

V.Solovjovas iškart paleido savo viešųjų ryšių mašiną. Ir taip aktyviai, kad sulaukė pagrindinės S.Abrosimovos varžovės ieškinio dėl šmeižto – perrinkimo siekusi RKF prezidentė Julija Anikejeva kreipėsi į teismą prašydama apginti garbę ir orumą.

Galiausiai S.Abrosimova vis tiek pralaimėjo federacijos vadovo rinkimus, o įsižeidęs V.Solovjovas ilgai liejo nuoskaudą socialiniuose tinkluose: aiškino, kad viskas supuvę, kad visi krepšinio gerbėjai buvo pažeminti. Ir net praėjus pusantrų metų savo radijo laidoje toliau pasakojo, kaip jis dėl visko buvo teisus.

Beje, S.Abrosimovos sportinė karjera buvo išties įspūdinga: po studijų Konektikuto universitete rusė net 10 sezonų žaidė WNBA bei elitiniuose Rusijos klubuose, 2009 m. išrinkta geriausia Rusijos krepšininke, savo šalies rinktinei atstovavo 13 metų.

Puolėjos trofėjų kolekcijoje – NCAA, WNBA, Eurolygos ir du Europos čempionės titulai, dukart laimėtas sidabras planetos pirmenybėse, bronza 2008 m. Pekino olimpiadoje.

Beribis dviveidiškumas

„Kalbėjomės su keliais V.Solovjovo aplinkos žmonėmis ir visi mums patvirtino – jis tikrai jau seniai turi slaptą šeimą, du vaikus ir dažnai pasirodo tame superelitiniame name Sočyje.

Viešumoje V.Solovjovo nuotraukų su S.Abrosimova yra nedaug, tačiau jis iki šiol komentuoja parodomąsias krepšinio rungtynes, kuriose dalyvauja S.Abrosimova, kviečiasi ją į radijo ir televizijos eterį, perpublikuoja jos įrašus socialiniuose tinkluose“, – teigė tyrimo autoriai.

A.Navalno bendražygiai pabrėžė: „Mums nerūpi V.Solovjovo asmeninis gyvenimas. Tegul jis turi trečią, ketvirtą, 25-ą šeimą ir dar 100 vaikų.

Tačiau negalime užsimerkti prieš kitką, kas mus įsiutina: kodėl, po velnių, Rusijos valstybė užsiima kažkokio klouno propagandininko ir jo meilužės duomenų įslaptinimu? Sukčiaus, kuris tiesiog sėdi milijonų rusų ausyse ir plauna jiems smegenis savo įžūliu melu, taip užsidirbdamas milijardus.

Iš pradžių mums buvo sakoma, jog valstybė užtikrina teisėsaugos ir kariuomenės darbuotojų saugumą, kad „Rosreestr“ bazėse jų nerastų Ukrainos diversantai. Tačiau iš tiesų matome pusės milijardo rublių vertės Patruševo sūnaus, Surovikino žmonos ir Solovjovo meilužės namus, kuriuos de facto ėmėsi saugoti valstybė. Vadinasi, iš pradžių jie prisivogė, sukėlė niekam nereikalingą karą, o dabar, prisidengdami šiuo karu, jie tiesiog slepia savo turtus, kad mes, neduok Dieve, apie tai nesužinotume ir visiems nepapasakotume.

Turi būti kažkokios veidmainystės ribos.

Rusijoje nėra labiau užkietėjusio Vakarų priešo už V.Solovjovą.

Kasdien socialiniuose tinkluose, kanalo „Rosija“ eteryje, asmeniniame kanale „Solovjovas gyvai“ jis trykšta neapykanta Amerikai, Europai, NATO.

V.Solovjovas tiesiog švyti nuo kalbų apie tai, kaip Rusija juos visus nušluos nuo žemės paviršiaus.

Bet kova su Vakarais, kuri naudojama kaip pretekstas karui, – grandiozinė apgaulė. Rusijoje nėra žmogaus, labiau prisirišusio prie Vakarų nei V.Solovjovas, – su savo gyvenimu prie Komo ežero (Italijoje propagandininkas turi dvi vilas, kurios, paskelbus sankcijas Rusijos režimą remiantiems asmenims, dabar yra areštuotos. – Red.) ir vaikais amerikiečiais.

V.Solovjovas žino – V.Putino era anksčiau ar vėliau baigsis ir teks kurti sau naują gyvenimą.

Ir V.Solovjovas, kaip tipiškas V.Putino pakalikas, sau ir savo šeimai paruošė atsarginį aerodromą tuose pačiuose Vakaruose. O rusai tegul patys srebia jo ilgamečio darbo rezultatus.“

Parengta pagal „Navalny.com“ inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.