Smarkus snygis JAV nusinešė 12 žmonių gyvybes

Smarkus snygis ir lijundra

Vašingtone vaikai pramogauja.<br>AP nuotr.
Vašingtone vaikai pramogauja.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 7:56 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:39 AM

Nuo Teksaso iki rytinės pakrantės daugiau kaip 800 tūkst. namų ūkių ir įmonių liko be elektros energijos, nes buvo apgadintos elektros perdavimo linijos, pranešė televizijos stotis CBS. Elektros tiekėjai perspėjo, kad trikdžiai gali tęstis kelias dienas.

Smarkiausiai žiemos audra smogė Džordžijai ir Pietų Karolinai. JAV prezidentas Barackas Obama daugiau kaip 120 šių valstijų regionų paskelbė nepaprastąją padėtį.

CBS duomenimis, buvo atšaukta 8 200 lėktuvų skrydžių, daug reisų vėlavo. Šaltasis frontas pirmiausiai trikdė Atlantos, Filadelfijos, Vašingtono ir Niujorko oro uostų darbą.

Staiga pašalus ir pasnigus, daug kur sustojo transporto judėjimas. Negalėjo pajudėti net barstytuvai ir sniego valymo mašinos. „Likite namuose, jei galite“, - gyventojus ragino žinybos Šiaurės Karolinoje. Automobiliuose įstrigę vairuotojai paraginti nelipti lauk, o šildytis ir laukti pagalbos.

Sniego užkluptose valstijose pasirūpinta generatoriais, vandeniu, maistu ir antklodėmis.

Šalčio frontas toliau slenka į šiaurę. Niujorke prognozuojama iškrentant daugiau kaip 30 cm sniego. Sostinėje Vašingtone ketvirtadienį nedirbo įstaigos, Senatas atšaukė posėdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.